Αθλητικά

ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: Ηρεμη συνέλευση με παρουσία Γκαγκάτση

20 Ιουνίου 2022, 21:20
O πρώην ισχυρός άνδρας της ΕΠΟ βρέθηκε στη Χαλκίδα.

Την τακτική γενική συνέλευση πραγματοποίησε η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Εύβοιας με ...γκεστ σταρ τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση (επί θητείας του η Εθνική κατέκτησε το EURO 2004).

Η συνέλευση κύλησε ήρεμα και το "παρών" έδωσαν περίπου 62 σωματεία.

Έγινε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός χωρίς την παραμικρή τοποθέτηση από κάποιον παράγοντα, ούτε καν του Μπάμπη Κουσκούτη, ο οποίος συχνά πυκνά στο παρελθόν έβαζε ...μπουρλότο.

Μάλιστα, απόρησε και ο πρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιάννης Ρέτσας λέγοντας "ούτε εσύ Μπάμπη έχεις να ρωτήσεις κάτι;"

Δεν έλειψαν και οι "φιλοφρονήσεις" Γκαγκάτση-Κουσκούτη, καθώς είναι ...παλιές καραβάνες. Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ αποκάλεσε τον Προποντιδέο παράγοντα "αγαπητό φίλο από τα παλιά", και ο Κουσκούτης θυμήθηκε ότι επί προεδρίας Γκαγκάτση, οι ομάδες ταξίδευαν στην Σκύρο με έξοδα της Ομοσπονδίας.

Ο Γιάννης Ρέτσας αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι ομάδες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές το περσινό καλοκαίρι, αλλά και τον κορωνοϊό, μίλησε για υλική και οικονομική στήριξη στα σωματεία και συμπλήρωσε "προσπαθήσαμε για το καλύτερο".

Ξεχωριστή ήταν η αναφορά στην δημιουργία τράπεζας αίματος "Γιάννης Αγριόδημος", στη μνήμη του αδικοχαμένου γκολκίπερ του ΑΟ Χαλκίς, με την πρώτη αιμοδοσία να γίνεται το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου στο δημαρχιακό μέγαρο στην παραλία της Χαλκίδας, αλλά και στο ετήσιο φιλανθρωπικό γκαλά του συλλόγου "Η Πίστη", που θα φιλοξενηθεί στη Χαλκίδα (πλαζ Αστέρια) στις 4 Ιουλίου με σκοπό να δώσει δύναμη στα παιδάκια που πάσχουν από καρκίνο.

Η παρουσία του Βασίλη Γκαγκάτση είχε να κάνει κυρίως με την εναρμόνιση του καταστατικού με το νέο αθλητικό νόμο, ενώ αναφέρθηκε και στην εγγραφή των σωματείων στο Μητρώο, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να ...καταργούνται σωματεία και να απειλούνται με διάλυση επειδή δεν έχουν εγγραφεί στο Μητρώο και ξεκαθάρισε ότι η μοναδική "ποινή" θα πρέπει να είναι να μην λαμβάνουν την προβλεπόμενη επιχορήγηση από τη ΓΓΑ.

Τόνισε δε, ότι ΕΠΟ και πολιτεία θα βρουν τη χρυσή τομή, αλλά ξεκαθάρισε ότι το αυτοδιοίκητο έχει καταργηθεί από το 2016 και υπάρχουν πολλές παρεμβάσεις στο ποδόσφαιρο "γιατί η στρογγυλή θεά πουλάει".

Κουβέντα έγινε και για τους διπλωματούχους προπονητές με τον πρόεδρο των προπονητών Εύβοιας και κόουτς του Ηρακλή Ψαχνών Παναγιώτη Τοκπασίδη να αναλύει τα νέα δεδομένα, προσπαθώντας να ξεμπερδέψει το κουβάρι.

ΣΤΙΣ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022 ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η Α' ΕΠΣΕ...

Ακόμη, ανακοινώθηκε ότι η Α' ΕΠΣΕ της περιόδου 2022-23 θα ξεκινήσει στις 17 Σεπτεμβρίου (καλώς εχόντων των πραγμάτων), μία εβδομάδα αργότερα θα ξεκινήσει η Β' ΕΠΣΕ και πιο μετά η Γ' ΕΠΣΕ.

Την αρχή θα κάνει -ως είθισται- το Κύπελλο Εύβοιας στις 3 Σεπτεμβρίου.

Διαγράφηκαν τα σωματεία Π.Σ Ιστιαίας, Τραχήλι, Αναγ. Γιάλτρων, Κεραυνός Σπαθαρίου (είναι ανενεργά 4 και πλέον χρόνια).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ