Κοινωνία

ΧΑΛΚΙΔΑ: Προχωράει η πεζοδρόμηση της Αβάντων και θα συνεχιστεί στη Χαϊνά μέχρι τα φανάρια

ΧΑΛΚΙΔΑ: Προχωράει η πεζοδρόμηση της Αβάντων και θα συνεχιστεί στη Χαϊνά μέχρι τα φανάρια
21 Ιουνίου 2022, 18:31
Γνωμοδότησε θετικά το Συμβούλιο της Κοινότητας Χαλκίδας (φωτό).  

Στο Συμβούλιο της Κοινότητας Χαλκίδας, που πραγματοποιήθηκε την  Δευτέρα 20 Ιουνίου, συμμετείχε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.

Μεταξύ των θεμάτων, το Συμβούλιο, ομόφωνα, γνωμοδότησε θετικά για θέμα της πεζοδρόμησης του υπόλοιπου τμήματος της οδού Αβάντων, τμήματος της Λεωφόρου Χαϊνά και την τροποποίηση του σχεδίου πόλεως.

Κατά τη συζήτηση του θέματος, η Δήμαρχος διευκρίνισε τα εξής:

«Το έργο αφορά στη συνέχιση της πεζοδρόμησης της οδού Αβάντων μέχρι τα φανάρια στη Λεωφόρο Χαϊνά, δηλαδή πεζοδρομείται το υπόλοιπο τμήμα της οδού Αβάντων κι ένα τμήμα της Λεωφόρου Χαϊνά μέχρι την Κατσικογιάννη.

 Επιπλέον πεζοδρομείται η οδός Κωνσταντινίδου έως τη συμβολή της με την οδό Γκορτζή, στην είσοδο του 1ου Λυκείου. Για να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο, χρειάζεται να γίνει η τροποποίηση του σχεδίου πόλης, καθώς οι συγκεκριμένοι οδοί δεν είναι χαρακτηρισμένοι ως πεζόδρομοι.

Όπως γνωρίζετε η πεζοδρόμηση της Αβάντων, μέχρι σήμερα, έχει γίνει σε δύο έργα. Το πρώτο έργο ξεκίνησε στις 15/11/2013 και τελείωσε στις 13/11/2015 και περιλάμβανε το τμήμα της οδού μέχρι τη συμβολή της με την οδό Βύρωνος.

Το δεύτερο τμήμα, που ξεκίνησε στις 8/5/2019 και τελείωσε στις 8/10/2020, περιλάμβανε το τμήμα από την οδό Βύρωνος έως την οδό Αποστόλη, καθώς και την οδό Αγγελάτου.».

Σύμφωνα με την Δήμαρχο, το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί μέσα στο 2023 και ο πεζόδρομος θα έχει τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά με τα υπόλοιπα τμήματα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ