ΙΣΤΙΑΙΑ: Παιδικές χαρές μόνο για ...φίδια

ΙΣΤΙΑΙΑ: Παιδικές χαρές μόνο για ...φίδια
24 Ιουνίου 2022, 13:10
A+ A-
Αδύνατον να παίξουν τα παιδάκια... 

Την ώρα που ο δήμαρχος Γιάννης Κοντζιάς ...ανοιγοκλείνει την αναβαθμισμένη παιδική χαρά δίπλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιστιαίας, η οποία δε διαθέτει ακόμη πιστοποίηση ασφάλειας, πολλές παιδικές χαρές της περιοχής βουλιάζουν στην εγκατάλειψη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι ακατάλληλες παιδικές χαρές στο Νεοχώρι (φωτό πάνω δεξιά) και την περιοχή των Εργατικών Κατοικιών στην Ιστιαία (φωτό κάτω).

Δεν πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας, αλλά με την ανοχή του δήμου παραμένουν προσβάσιμες στα παιδιά.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο απαρχαιωμένος και ασυντήρητος εξοπλισμός έχει καλυφθεί από χορτάρια! Έτσι, οι παιδικές χαρές έχουν μετατραπεί σε ιδανικούς χώρους για φίδια και διάφορα άλλα ερπετά και ζωύφια.

Με ανάρτησή του στο Facebook διαμαρτυρήθηκε για την απαράδεκτη εικόνα της παιδικής χαράς στο χωριό του το Νεοχώρι ο γνωστός οργανοπαίκτης Χρήστος Κυριάκου.

Μετά τις διαμαρτυρίες του, συνεργείο του δήμου καθάρισε τα χορτάρια και η γειτονιά ...ανάσανε. Η παιδική χαρά, όμως, παραμένει ακατάλληλη και ανοιχτή, με αποτέλεσμα να εγκυμονεί κινδύνους για τα παιδιά.

Σε κακή κατάσταση είναι πολλές παιδικές χαρές σε χωριά της Ιστιαίας, όπως ο Βουτάς. Ο δήμος πρέπει να τις επισκευάσει, αλλά μέχρι να το κάνει, οφείλει να τις σφραγίσει για να προστατεύει τα παιδιά από τα ξεχαρβαλωμένα παιχνίδια και τα χορτάρια.

Επιστροφή