Παιδεία

ΕΙΔΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Μήνυση για την κοροϊδία

26 Ιουνίου 2022, 15:56
 Το είπε και το έκανε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων

 

*Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Ευβοϊκή Γνώμη" (17/6/2022)

 

Η ανακοίνωση ότι τα Ειδικά Εργαστήρια θα ξεκινήσουν μαθήματα το Σεπτέμβρη πάλι στις εγκαταστάσεις του Βαθροβουνίου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής των μελών του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου. Όπως είχαν προαναγγείλλει, οι γονείς κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα και ζητούν να αποδοθούν ποινικές ευθύνες στους αρμόδιους για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους στα ξεχαρβαλωμένα κοντέινερς του Βαθροβουνίου. 


Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε το πρωί της Παρασκευής 10 Ιουνίου στην Εισαγγελία Χαλκίδας. Την υπογράφουν ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Αλμπάνης και ο αντιπρόεδρος Νίκος Μαργαρίτης. Στο κείμενο κάνουν εκτενή αναφορά στα προβλήματα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν διαχρονικά τα παιδιά τους στις άθλιες εγκαταστάσεις που στεγάζεται το σχολείο. 


Οι γονείς «βάζουν στο κάδρο» τη Δήμαχο Χαλκίδας Έλενα Βάκα, τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό, τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Κελαϊδίτη, αλλά και το διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κώστα Δούνα σημειώνοντας ότι έχουν απευθυνθεί σε εκείνους πολλές φορές και λαμβάνουν  μόνο αόριστες υποσχέσεις. Επισημαίνουν ακόμη ότι δεν συγκροτείται επιτροπή καταλληλότητας για το χώρο που στεγάζεται το σχολείο, παρά τις δικές τους συνεχείς εκκλήσεις. 


Στο αποδεικτικό υλικό που προσκομίζουν υπάρχουν φωτογραφίες από τους χώρους των εργαστηρίων, αναφορές της διευθύντριας προς τους αρμόδιους για την επικινδυνότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας λόγω των κατεστραμμένων εγκαταστάσεων και δημοσιεύματα της «Γνώμης» που αναφέρονται στο χρόνιο πρόβλημα των Ειδικών Εργαστηρίων. 

Ο Νίκος Μαργαρίτης με το φάκελο της υπόθεσης στα χέρια και ο Νίκος Αλμπάνης έξω από την εισαγγελία, ετοιμάζονται να καταθέσουν τη μηνυτήρια αναφορά.


Μάρτυρες προτείνουν την πρόεδρο της ΕΛΜΕ Χαρά Νίκα και τη διευθύντρια των Ειδικών Εργαστηρίων Ουρανία Βασιλάκου. «Φοβούνται ότι αν βγει ακατάλληλο το σχολείο στο Βαρθοβούνι, πρέπει να βρουν άλλο χώρο για να πάνε τα παιδιά μας το Σεπτέμβρη. Γι’ αυτό ο δήμος δεν συγκροτεί την επιτροπή καταλληλότητας» είπε στη «Γνώμη» ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Αλμπάνης μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς. 


Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Νίκος Μαργαρίτης πρόσθεσε: «Εμείς πιστεύουμε ότι η δήμαρχος και ο Αντιπεριφερειάρχης μάς ανακοίνωσαν ότι το σχολείο θα μεταστεγαστεί τον Ιανουάριο του 2023 μόνο και μόνο για να μπουν τα παιδιά μέσα το Σεπτέμβρη και να βγάλουν άλλη μια χρονιά στο Βαθροβούνι. Ακόμα δεν έχουν πάρει υπογραφή ούτε για την παραχώρηση του Τάγματος από το Υπουργείο Εθνικής ¶μυνας».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ: Η Δήμαρχος επανέλαβε την υπόσχεση ότι δεν θα μείνει κανένα σχολείο χωρίς καθαρίστρια

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ: Η Δήμαρχος επανέλαβε την υπόσχεση ότι δεν θα μείνει κανένα σχολείο χωρίς καθαρίστρια
Παιδεία
[05/08/2022 - 08:37]

Σε συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας. ...περισσότερα

ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Να τοποθετηθούν καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης σε όλα τα σχολεία

ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Να τοποθετηθούν καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης σε όλα τα σχολεία
Παιδεία
[04/08/2022 - 12:55]

Διαβάστε ην ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας.   ...περισσότερα

ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑ: Υποσχέσεις Βάκα ότι δεν θα μείνει κανένα χωρίς καθαρίστρια

ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑ: Υποσχέσεις Βάκα ότι δεν θα μείνει κανένα χωρίς καθαρίστρια
Παιδεία
[04/08/2022 - 09:00]

Η δήμαρχος συναντήθηκε με εκπροσώπους του ευβοϊκού σωματείου   ...περισσότερα