Πολιτική

Τι πρέπει να αλλάξουμε για να μην βουλιάξουμε

4 Μαΐου 2011, 14:26
Η Μαριάντα (φωτό) θα άλλαζε πρώτο τον τομέα της Υγείας. Διαβάστε τι απαντάνε κι άλλοι Χαλκιδέοι.   

Παλιότερα είχε πει το περίφημο " Ή αλλάζουμε ή βουλιάξουμε". Πρόσφατα επανέλαβε τη ρήση με άλλο τρόπο, λέγοντας: " Πρέπει να αλλάξουμε τα πάντα στη χώρα". Ο λόγος για τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τις δηλώσεις του.

Όλοι συμφωνούμε μαζί του ότι κάτι πρέπει να αλάξει στη χώρα μας. Από ποιους τομείς όμως πρέπει να ξεκινήσουν οι αλλαγές. Αν είσασταν εσείς πρωθυπουργοί, ποιον τομέα θα αλλάζατε πρώτα, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση στη χώρα; 

Το ερώτημα αυτό θέσαμε σε Χαλκιδέους και Χαλκιδέες. Διαβάστε αμέσως τις απαντήσεις τους.

 

 

 

 

 

Η νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Χαλκίδας Μαριάντα Κεφαλά θα ξεκινούσε τις αλλαγές από τον τομέα που γνωρίζει η ίδια καλύτερα, την Υγεία. Να τι μας λέει: " Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και σε φάρμακα. Οι συνθήκες των ασθενών είναι τριτοκοσμικές. Κινδυνεύουν ζωές καθημερινά. Από την Υγεία πρέπει να ξεκινήσουν οι αλλαγές στο κράτος, για να αισθάνεται ο πολίτης ασφαλής."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο κρεοπώλης Κώστας Βάγιας ρίχνει το βάρος σε άλλο ένα κρίσιμο τομέα, για την πρόοδο κάθε λαού, την Παιδεία. Θεωρεί ότι η γνώση και η μόρφωση είναι τα πρώτα σκαλοπάτια, στα οποία πρέπει να πατήσει ένα έθνος για να εξελιχθεί και προσθέτει: "Η Παιδεία είναι βασική, γιατί καθορίζει την πολιτισμική ταυτότητα ενός κράτους."

 

 

 

 

 

 

 

 

Αξιοκρατία ζητάει ο Πέτρος Νιώτης και υπογραμμίζει: " Αν δεν εξασφαλίσει η κυβέρνηση την αξιοκρατία, όλες οι προσπάθειες της θα πέσουν στο κενό. Μόνο όταν βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις και εξαλειφθεί το ρουσφέτι θα πάει μπροστά η Ελλάδα."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο θεωρεί το πιο σημαντικό μέτρο, που πρέπει να ληφθεί, ο Κώστας Κούρνης και εξηγεί γιατί: " Μόνο αν καταργηθεί η μονιμότητα θα γίνουν παραγωγικοί όσοι εργάζονται στο ελληνικό Δημόσιο. Οι μόνιμοι υπάλληλοι επαναπαύονται και δεν κάνουν το καθήκον τους." 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δουλειά για όλους επιθυμεί η Κωνσταντίνα Ανατζούτζουλα και πιστεύει ότι αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας για τη χώρα. " Να δοθούν κίνητρα-επισημαίνει- στις επιχειρήσεις για δημιουργία θέσεων εργασίας. Όταν ο κόσμος έχει δουλειά θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του απέναντι στο κράτος και θα αναπτυχθεί η οικονομία, αφού θα κυκλοφορήσει χρήμα στην αγορά." 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ