Κοινωνία

ΧΑΛΚΙΔΑ- ΚΑΝΗΘΟΣ: Αυτά είναι τα χρόνια προβλήματα της συνοικίας

ΧΑΛΚΙΔΑ- ΚΑΝΗΘΟΣ: Αυτά είναι τα χρόνια προβλήματα της συνοικίας
28 Ιουνίου 2022, 14:35
Νέο υπόμνημα στο Δήμο Χαλκιδέων, από τον Εξωραϊστικό-Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής.

Ο Εξωραϊστικός-Πολιτιστικός- Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κανήθου επανήλθε με νέο υπόμνημα προς τον Δήμο Χαλκιδέων, προκειμένου να επισημάνει τα προβλήματα που χρονίζουν στην περιοχή της Κανήθου.

Πρόκειται για προβλήματα, τα οποία ανησυχούν και  ταλαιπωρούν  τους κατοίκους της περιοχής και πρέπει να επιλυθούν άμεσα. Σύμφωνα με τον Σύλλογο είναι τα εξής:

1. Κατασκευή πεζοδρομίων αλλά και ενίσχυση του φωτισμού κατά μήκος των οδών Απόλλωνος και Νικοδήμου, δρόμων μεγάλης κυκλοφορίας και διέλευσης της αστικής συγκοινωνίας, όπου εξυπηρετούνται χιλιάδες συμπολίτες μας, ιδιαίτερα μαθητές των σχολείων.

2. Τοποθέτηση φωτεινών  σηματοδοτών (φανάρια ) στην διασταύρωση Μακαρίου και Νικοδήμου, προς αποφυγή των συχνών τροχαίων ατυχημάτων.

3. Περάτωση της πεζοδρόμησης της Λ. Καραμανλή

4. Δημιουργία κυκλικού κόμβου στην διασταύρωση της Δροσιάς.

5. Ενίσχυση και ταχτική επαναχάραξη των διαβάσεων στις διασταυρώσεις ,ιδιαίτερα στις περιοχές μεγάλης και συχνής κυκλοφορίας (Λιμεναρχείο, διασταύρωση Νικοδήμου-Λ Καραμανλή, Λ. Μακαρίου, Απόλλωνος κλπ)

6. Αποκατάσταση και ενίσχυση του φωτισμού ,αποκατάσταση στους κάδους, τους πάγκους και τα παγκάκια στο αλσύλλιο Κανήθου, διαρκής καθαρισμός αυτού  καθώς και μέριμνα για την φύλαξη του .

7. Αποψίλωση από τα χόρτα του τμήματος του αλσυλλίου Κανήθου πάνω από την Λουκιανού Καρώνη. Ο κίνδυνος για φωτιά είναι μεγάλος, το καλοκαίρι και οι αέρηδες είναι μπροστά μας…!

8. Δημιουργία κυκλικού κόμβου στην διασταύρωση Απόλλωνος και Αναγνωστοπούλου ,στην περιοχή του Αθλητικού κέντρου, για ανακοπή της ταχύτητος των οχημάτων και την αποτροπή ατυχημάτων.

9. Απομάκρυνση της αφετηρίας  των αστικών λεωφορείων από  την γωνία του Αθλητικού κέντρου Κανήθου στην διασταύρωση Απόλλωνος και Αναγνωστοπούλου, 100 μέτρα παραπάνω μετά το γήπεδο διότι εμποδίζεται η ορατότητα των οχημάτων που ανέρχονται την Αναγνωστοπούλου. Πρόκειται για σημείο όπου επανειλημμένα γίνονται ατυχήματα λόγω της περιορισμένης ορατότητας των αυτοκινήτων που διασταυρώνονται. 

10. Την έναρξη συνεργασίας σε πιλοτικό επίπεδο του συλλόγου μας με την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου στο ζήτημα της ανακύκλωσης-κομποστοποίησης -επαναχρησιμοποίησης ανακυκλώσιμων υλικών ,όπως είχαμε προ 4ετίας διαβουλευτεί με την επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΧΑΛΚΙΔΑ: Έφυγε από την ζωή η Ανδριάνα Τσολάκου

ΧΑΛΚΙΔΑ: Έφυγε από την ζωή η Ανδριάνα Τσολάκου
Κοινωνία
[10/08/2022 - 20:55]

Κηδεύτηκε από τον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής, την Τρίτη 9 Αυγούστου. ...περισσότερα

ΧΑΛΚΙΔΑ: Παγίδα στο δρόμο στην οδό Εθνικής Συμφιλίωσης

ΧΑΛΚΙΔΑ: Παγίδα στο δρόμο στην οδό Εθνικής Συμφιλίωσης
Κοινωνία
[10/08/2022 - 18:52]

Το έργο του φυσικού αερίου έχει αφήσει πολλές... πληγές στην Χαλκίδα. ...περισσότερα

ΧΑΛΚΙΔΑ: Θλίψη για την απώλεια του 66χρονου Χρήστου Βογιατζή

ΧΑΛΚΙΔΑ: Θλίψη για την απώλεια του 66χρονου Χρήστου Βογιατζή
Κοινωνία
[10/08/2022 - 17:34]

Το πρωί της Τετάρτης έγινε η κηδεία του, από τον ιερό ναό της Αγίας Μαρίνας. ...περισσότερα

Σε ασφαλή χώρο η 26χρονη μητέρα που την απείλησε με κατσαβίδι ο σύντροφός της (VIDEO)

Σε ασφαλή χώρο η 26χρονη μητέρα που την απείλησε με κατσαβίδι ο σύντροφός της (VIDEO)
Κοινωνία
[10/08/2022 - 15:24]

Με πρωτοβουλία της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρίας Συρεγγέλα. ...περισσότερα