ΑΛΙΒΕΡΙ: Παρέδωσε φουσκωμένο πορτοφόλι

ΑΛΙΒΕΡΙ: Παρέδωσε φουσκωμένο πορτοφόλι
2 Ιουλίου 2022, 09:34
A+ A-
Υπόδειγμα τιμιότητας ο Αριστείδης Λαγός.

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Ευβοϊκή Γνώμη» (24-6-22)

 

Φωτεινό παράδειγμα στις “μαύρες” μέρες που ζούμε αποτελεί ο πρώην πρωταθλητής στίβου Αριστείδης Λαγός από την Οκτωνιά. Βρήκε ένα πορτοφόλι και το παρέδωσε αναδεικνύοντας τις αρχές με τις οποίες μεγάλωσε.


Το περιστατικό σημειώθηκε πριν λίγες μέρες στο Αλιβέρι. Ο συνταξιούχος προχωρούσε ανέμελος έξω από το σούπερ μάρκετ «Μασούτης», όταν ξαφνικά βρήκε πεσμένο στο έδαφος ένα πορτοφόλι.


Το πορτοφόλι ήταν γεμάτο με χρήματα και τραπεζικές κάρτες, αλλά ο Αριστείδης Λαγός δεν μπήκε καν στον πειρασμό να το κρατήσει σε μια εποχή που η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια μαστίζουν τα νοικοκυριά.


«Δεν σκέφτηκα ούτε λεπτό να το κρατήσω» είπε στη «Γνώμη» ο κ. Λαγός και συνέχισε: «Από το φούσκωμα κατάλαβα ότι περιείχε πολλά χρήματα, αλλά δεν μου πέρασε καν από το μυαλό να το πάρω μαζί μου.


»Χωρίς να χάσω χρόνο, μπήκα στο σούπερ μάρκετ και το παρέδωσα στη διεύθυνση, παρουσία πολλών ανθρώπων για να βρεθεί πιο εύκολα ο κάτοχός του, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να είχε ψωνίσει πριν χάσει το πορτοφόλι του». 


Παράλληλα, ο Αριστείδης Λαγός ενημέρωσε την αστυνομία, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να επιστραφεί άμεσα και δίχως απώλειες το πορτοφόλι στον ιδιοκτήτη του.

Επιστροφή