Νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ο Ισίδωρος Ντογιάκος - Νέα πρόεδρος στο Συμβούλιο Επικρατείας η Ευαγγελία Νίκα

Νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ο Ισίδωρος Ντογιάκος - Νέα πρόεδρος στο Συμβούλιο Επικρατείας η Ευαγγελία Νίκα
4 Ιουλίου 2022, 19:37
A+ A-
Aλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επελέγη ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ισίδωρος Ντογιάκος, ενώ για τη θέση της προέδρου του ΣτΕ επελέγη η αντιπρόεδρος του δικαστηρίου Ευαγγελία Νίκα

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος διαδέχεται τον αποχωρήσαντα λόγω ορίου ηλικίας Βασίλη Πλιώτα, ο οποίος παρέμεινε επί τρία χρόνια στο τιμόνι της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, έχει ακόμα μόνον έναν χρόνο ως θητεία για την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ο νέος ανώτατος εισαγγελέας έχει διατελέσει επί χρόνια σε καίριες θέσεις της δικαστικής ιεραρχίας, ενώ κατά καιρούς στην πολυετή -περί τα 40 χρόνια- δικαστική του διαδρομή έχει χειριστεί πληθώρα υποθέσεων με σημαντικές παραμέτρους.

Eκτός από τον Ισίδωρο Ντογιάκο, η κυβέρνηση προχώρησε σε επιλογή νέας προέδρου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μια θέση από τις πλέον σημαντικές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης. 

Η Ευαγγελία Νίκα ήταν προ της επιλογής της ως προέδρου, αντιπρόεδρος στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Eπιλέχθηκε μετά την αποχώρηση την περασμένη Πέμπτη λόγω συνταξιοδότησης του προέδρου του δικαστηρίου Δημητρίου Σκαλτσούνη.

Επιστροφή