Κέικ καρότου

Κέικ καρότου
22 Ιουλίου 2022, 07:00
A+ A-
Υγιεινό και νόστιμο

Υλικά:

Για το κέικ:

• 6 αβγά.

• 360 γραμ. καστανή ζάχαρη.

• 350 ml ηλιέλαιο.

• 350 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

• 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο.

• 1/2 κ.γ. κανέλα.

• ξύσμα από ένα πορτοκάλι.

• 60 γραμ. ινδοκάρυδο.

• 300 γραμ. τριμμένα καρότα.

 

Για την κρέμα:

• 80 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.

• 200 γραμ. τυρί κρέμα.

• 1 βανίλια.

• 100 γραμ. άχνη

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, την καστανή ζάχαρη, το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε για 5 λεπτά με το μίξερ χειρός.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, το ξύσμα από πορτοκάλι, το ινδοκάρυδο, τα τριμμένα καρότα και ανακατεύουμε καλά με τη σπάτουλα.

Βάζουμε το μείγμα μας σε λαδωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 160 βαθμούς, για 70 λεπτά.

Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός.

Προσθέτουμε την κρέμα τυρί, τη βανίλια, ανακατεύουμε με το μίξερ, ρίχνουμε την άχνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το μίξερ.

Ξεφορμάρουμε το κέικ, το καλύπτουμε όλο με την κρέμα τυριού, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή