Ο Chef Προτείνει

Ζαμπονοκασερόπιτα

Ζαμπονοκασερόπιτα
2 Σεπτεμβρίου 2022, 07:00
Τραγανή απ' έξω, λιώνει από μέσα!

Υλικά:

• 500 γραμ. φύλλο κρούστας

• 250 γραμ. βούτυρο λιωμένο

• 300 γραμ. ζαμπόν

• 300 γραμ. κασέρι

• 3 αβγά

• 1 κούπα γάλα

 

Εκτέλεση:

Κόβουμε το ζαμπόν και το κασέρι σε κύβους, τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια (πάντα με γάντι).

Βουτυρώνουμε ένα ταψί, βάζουμε το φύλλο κρούστας, ανά δύο φύλλα βουτυρώνουμε, στα τέσσερα φύλλα απλώνουμε μια στρώση ζαμπόν-κασέρι, μετά ανά φύλλο βουτυρώνουμε και στρώνουμε ζαμπόν-κασέρι, μέχρι το τελευταίο φύλλο.

Με το τελευταίο φύλλο σκεπάζουμε την πίτα μας και την κόβουμε σε κομμάτια.

Αδειάζουμε στο λιωμένο βούτυρο που μας έμεινε 1 κούπα γάλα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.

Προσθέτουμε 3 αβγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα. Περιχύνουμε με το μείγμα την πίτα μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και σερβίρουμε.

 

Καλή σας απόλαυση!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γύρος κοτόπουλο

Γύρος κοτόπουλο
Ο Chef Προτείνει
[30/09/2022 - 07:00]

Εύκολος, ζουμερός και πεντανόστιμος! ...περισσότερα

Μπάρες δημητριακών

Μπάρες δημητριακών
Ο Chef Προτείνει
[23/09/2022 - 07:00]

Ένα υγιεινό σνακ χωρίς ψήσιμο! ...περισσότερα

Σαλάτα του Καίσαρα

Σαλάτα του Καίσαρα
Ο Chef Προτείνει
[16/09/2022 - 07:00]

Ένα πιάτο για όλες τις εποχές! ...περισσότερα