Αθλητικά

Ραντεβού στην παραλία, ο ΑΟ Χαλκίς ποτέ δεν θα πεθάνει!

Ραντεβού στην παραλία, ο ΑΟ Χαλκίς ποτέ δεν θα πεθάνει!
5 Αυγούστου 2022, 22:24
Το αθλητικό σχόλιο της εβδομάδας.

 

*Του Γιάννη Τρυφωνίδη

Αντιλαμβάνομαι την αγωνία των παλαίμαχων του ΑΟ Χαλκίς για την τύχη της ομάδας που φόρεσαν τη φανέλα της σε εποχές που το Στάδιο γέμιζε με κόσμο, η μεγάλη κερκίδα ήταν σημείο αναφοράς, η πόλη είχε ποδοσφαιρική οντότητα. Πλέον, τα πάντα μοιάζουν έρημα.

Οι φυσιολογικές ομάδες έχουν ξεκινήσει εδώ και μέρες την προετοιμασία τους, αρχίζουν τα φιλικά, η Αρτάκη την Κυριακή παίζει μπάλα στην Πετρούπολη, ο Αμαρυνθιακός ανακοίνωσε Βεζιρτζόγλου και στη Χαλκίδα προσέξτε τι περιμένουμε 5 Αυγούστου: Να βρεθούν χρήματα, να προκύψει διοίκηση, να οδηγηθεί ο σύλλογος σε εκλογική συνέλευση, να συμφωνήσει η νέα διοίκηση με προπονητή (σ.σ. άντε, ας πούμε ότι ξαναγυρνάει ο Ζουρούδης αν δεν έχει βρει τον επόμενο σταθμό) και να ξεκινήσει το …σαφάρι για μεταγραφές.

Το βλέπετε λογικό ή εγώ είμαι απαισιόδοξος;

Υπάρχουν και οι -κάθε λογής- μάνατζερ που μπορούν –λέει- να φέρουν 20 παίκτες σε δύο μέρες. Οι μάνατζερ μπορεί να φέρουν 20 αριστερά μπακ που δεν στρίβουν και να παρουσιάσουν τους μισούς για Μέσι και τους άλλους μισούς για Κριστιάνο Ρονάλντο.

Να χαλάσεις 300 χιλιάρικα, για να πέσεις από τον πρώτο γύρο, εντάξει μωρέ, τουλάχιστον θα υπάρχει ομάδα, αλλά αν ο χρόνος είναι χρήμα, στη Χαλκίδα δεν υπάρχει ούτε χρόνος, ούτε χρήμα.

Ξαναλέω μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά η Χαλκίδα (εκτός αν βγει ο ήλιος από τη δύση) θα κάνει προετοιμασία στην παραλία. Μπάνια, καφεδάκι, μπυρίτσα και ρακέτες, τάκα-τούκα, τάκα-τούκα.

Παιδιά, αν βρεθεί λύση είναι εύκολο να το μάθουμε. Οχι, δεν θα χτυπήσουν οι καμπάνες, θα βγει ανακοίνωση που θα καλεί τα μέλη του συλλόγου σε συνέλευση. Οσο δεν υπάρχει ανακοίνωση, δεν υπάρχει και φως.

Και οι τελευταίες πόρτες παρέμειναν κλειστές, η μια "χυλόπιτα" διαδέχεται την άλλη, τα άκυρα πέφτουν βροχή και οι άνθρωποι που προσπάθησαν ...κουράστηκαν.

Κανείς δεν ξέρει, κανείς δεν ακούει, κανείς δεν μιλάει σ’ αυτήν την πόλη. Κανονική ομερτά. Η ομάδα χρειάζεται κανά «50αρι» για να ξεκινήσει, ζήτημα να είναι στη θεωρία (μην φανταστείτε) εξασφαλισμένα –μετά από τόσο καιρό- τα δέκα.

Η πόλη δεν θέλει την ομάδα, δεν της καίγεται καρφάκι. Και σε τροχιά εκλογών να βρισκόμασταν, δεν θα άλλαζε τίποτα, αυτό έχει αποδείξει η ιστορία που επαναλαμβάνεται είτε σαν φάρσα, είτε σαν ποδοσφαιρική τραγωδία.

Αγαλματάκια ακούνητα!

Η ομάδα έχει το περιθώριο μέχρι τις 22 του μήνα να δηλώσει συμμετοχή στη Γ’ Εθνική, για να παίξει του χρόνου στην Α’ ΕΠΣΕ.

Ας επεξεργαστεί ένα μοντέλο, να πλαισιώσουν το σύλλογο νέα παιδιά, να μπει σε εφαρμογή ένα πλάνο με απώτερο σκοπό να έχει τη δυνατότητα ο οργανισμός ν’ ανασάνει καθαρό αέρα και να μην ασφυκτιά.

Ο ΑΟΧ λογικά θα μπει στα "πιτς" φέτος. Το ‘χει ξανακάνει, αλλά ο ΑΟΧ ποτέ δεν θα πεθάνει. Οι ιδέες δεν πεθαίνουν.  

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ