ΧΑΛΚΙΔΑ: Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά πίσω από το Νοσοκομείο - Κανονικά η κυκλοφορία προς Νότιο Εύβοια

ΧΑΛΚΙΔΑ: Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά πίσω από το Νοσοκομείο - Κανονικά η κυκλοφορία προς Νότιο Εύβοια
6 Αυγούστου 2022, 19:47
A+ A-
Απομακρύνθηκε το ενδεχόμενο του εμπρησμού, με νεότερες πληροφορίες

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε στη Χαλκίδα η φωτιά, που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 6 Αυγούστου, πίσω από το Νοσοκομείο (διαβάστε εδώ την αρχική είδηση), αλλά ευτυχώς τέθηκε υπό έλεγχο, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ωστόσο χρειάστηκε να αυξηθούν οι δυνάμεις πυρόσβεσης, αφού όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία:

"Επιχείρησαν για την  κατάσβεση 41 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 15 οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Συνδρομή παρείχαν εθελοντές καθώς και υδροφόρες του Δήμου Χαλκιδέων."

Η κυκλοφορία προς τη Νότια Εύβοια διεξάγεται πλέον κανονικά, χωρίς κανένα περιορισμό, μετά την προσωρινή διακοπή της από τον κόμβο του Αγίου Στεφάνου μέχρι την διασταύρωση της Λαμψάκου (διαβάστε εδώ την αρχική είδηση).

Από το Ανακριτικό Γραφείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας διεξάγεται έρευνα για την αιτία εκδήλωσης της πυρκαγιάς, με το ενδεχόμενο του εμπρησμού να απομακρύνεται, παρά τις αρχικές πληροφορίες, που έκαναν λόγο για ύποπτη παρουσία δύο τσιγγάνων.

Υπήρχαν μάλιστα και περιγραφές μαρτύρων, αλλά μάλλον οφείλονται σε σύγχυση, χωρίς πάντως να έχει αποκλειστεί εντελώς το ενδεχόμενο εμπρησμού. Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για άλλα αίτια, που δεν έχουν σχέση με ανθρώπινη παρέμβαση στην εκδήλωση της πυρκαγιάς.  

Επιστροφή