Ζάκυνθος: Γέμισε σκουπίδια η παραλία στο Ναυάγιο

Ζάκυνθος: Γέμισε σκουπίδια η παραλία στο Ναυάγιο
9 Αυγούστου 2022, 16:17
A+ A-
Τι απαντά ο δήμαρχος Ζακύνθου.

Τον γύρο των social media κάνει τις τελευταίες ώρες μία φωτογραφία από το Ναυάγιο της Ζακύνθου και δείχνει μία από τις διασημότερες παραλίες της χώρας μας, που είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο, να έχει γεμίσει σκουπίδια. Την φωτογραφία δημοσίευσε ο περιβαλλοντολόγος Μιχάλης Μπάκας, εκφράζοντας την αγανάκτηση του για τους ασυνείδητους επισκέπτες.

«Ελληνικό καλοκαίρι 2022. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να πληρώνεις για να πας για λίγες ώρες σε μια από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου και να αφήνεις εκεί τα σκουπίδια σου», γράφει ο περιβαλλοντολόγος Μιχάλης Μπάκας, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. 

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο δήμαρχος Ζακύνθου, Νικήτας Αρετάκης διαμήνυσε πως η αρμοδιότητα για το Ναυάγιο ανήκει στο υπουργείο Τουρισμού και όχι στο Δήμο. «Για το Ναυάγιο υπάρχει Επιτροπή, την οποία έχει τοποθετήσει το υπουργείο Τουρισμού για την σωστή και ομαλή λειτουργία του. Εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη και αρμοδιότητα ως προς αυτό το κομμάτι πια. Ουσιαστικά, δεν έχουμε καμία δικαιοδοσία, ώστε να παρέμβουμε σε κάτι για το Ναυάγιο της Ζακύνθου».

Επιστροφή