ΕΡΓΑΤΙΚΑ: Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στη Μαλαματίνα

ΕΡΓΑΤΙΚΑ: Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στη Μαλαματίνα
11 Αυγούστου 2022, 11:15
A+ A-
Ανακοίνωση από τα Συνδικάτα Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας και Βοιωτίας.

Το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας, καθώς και το αντίστοιχο της Βοιωτίας εξέδωσαν ανακοίνωση συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση «Μαλαματίνα».

Στην περιοχή της Εύβοιας και της Βοιωτίας η «Μαλαματίνα» έχει εγκαταστάσεις στο Φάρο Αυλίδας και στην Ασωπία και μία εγκαταλειμμένη εγκατάσταση στη Ριτσώνα.

Η επιχείρηση πρόσφατα εξαγοράστηκε από τον όμιλο MANTIS της οικογένειας Κρομμύδα και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των Συνδικάτων:

« Το “μάρμαρο” της εξαγοράς πληρώθηκε από τους εργαζόμενους καθώς πριν την εξαγορά δέχτηκαν χτύπημα στα δικαιώματά τους με διαθεσιμότητες, μειώσεις, οφειλές κτλ!»

Οι εργαζόμενοι στη Μαλαματίνα στη Θεσσαλονίκη από το Μάιο βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους έχοντας τη στήριξη του κλάδου και όλης της εργατικής τάξης. Αυτήν την εβδομάδα (8-12 Αυγούστου) έχουν προκηρύξει 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Τα δύο Συνδικάτα Τροφίμων και Ποτών, της Εύβοιας και της Βοιωτίας, τονίζουν στην ανακοίνωσή τους:

« Καλούμε τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου σε Εύβοια και Βοιωτίας να στηρίξουν με κάθε τρόπο τον αγώνα των συναδέλφων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ.

  • Να ανακληθούν οι απολύσεις και να επιστρέψουν όλοι στη δουλειά.
  • Να υπογραφεί η επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.»

Επιστροφή