Περιβάλλον

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ: Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες το τριήμερο πριν την γιορτή της Παναγίας

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ: Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες το τριήμερο πριν την γιορτή της Παναγίας
11 Αυγούστου 2022, 18:15
Δείτε πότε θα βρέξει στην Εύβοια.

Φθινοπωρινό αναμένεται να είναι το σκηνικό με τον καιρό, το τριήμερο πριν τη μεγάλη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. 

Η ΕΜΥ προβλέπει έντονη αστάθεια στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.

Τα ισχυρά φαινόμενα θα κορυφωθούν την Κυριακή 14 Αυγούστου και από τη Δευτέρα (Δεκαπενταύγουστος) θα υπάρξει σταδιακή βελτίωση.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, αναμένονται -ανά περιοχή- τα εξής καιρικά φαινόμενα: 

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από νωρίς στην κεντρική Μακεδονία και από μεσημβρινές ώρες στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη δυτική και την κεντρική Στερεά (κυρίως στην Αιτωλοακαρνανία και την Ευρυτανία). Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Το Σάββατο 13 Αυγούστου κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το Ιόνιο. Τα έντονα φαινόμενα στη Μακεδονία θα συνεχιστούν και τη νύχτα προς την Κυριακή.

Την Κυριακή 14 Αυγούστου, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Τη νύχτα προς τη Δευτέρα 15 Αυγούστου τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στη βορειοανατολική Ελλάδα (τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο), ενώ σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί.