ΥΓΕΙΑ: Η πρώτη Δωρεά Οργάνων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας είναι γεγονός

ΥΓΕΙΑ: Η πρώτη Δωρεά Οργάνων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας είναι γεγονός
12 Αυγούστου 2022, 19:35
A+ A-
Ελήφθησαν οφθαλμοί και νεφρά από εγκεφαλικά νεκρό ασθενή.

Τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 11 Αυγούστου, για πρώτη φορά στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και με την λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό πραγματοποίησαν διαδικασία Δωρεάς Οργάνων.

Η διαδικασία της δωρεάς οργάνων ολοκληρώθηκε μετά από επιθυμία του συγγενικού περιβάλλοντος του δότη. Συγκεκριμένα, ελήφθησαν από εγκεφαλικά νεκρό ασθενή, που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ, οφθαλμοί και νεφρά πλήρως λειτουργικά.

Το εγχείρημα στέφθηκε από επιτυχία με την συνεργασία Ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Χαλκίδας και ομάδων Ιατρών από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.

Σε ανακοίνωση, που εξέδωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης, τονίζονται -μεταξύ άλλων- τα εξής:  

"Η ιδέα της δωρεάς οργάνων μετά το τέλος της ζωής αποτελεί την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς, ανθρωπισμού, πολιτισμού και αλτρουισμού, καθώς και την βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού θαύματος της μεταμόσχευσης.

Εκείνο που προηγείται όμως της μεταμόσχευσης είναι το ανθρώπινο μεγαλείο, καθώς την ώρα της μεγαλύτερης οδύνης για την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, κάποιος, με μοναδικό κίνητρο την αγάπη και την γενναιοδωρία, αποφασίζει να υπερβεί τον πόνο και να γεφυρώσει την ζωή με τον θάνατο."

Επιστροφή