Πώς φτιάχνω ψωμί του τοστ

Πώς φτιάχνω ψωμί του τοστ
9 Σεπτεμβρίου 2022, 07:00
A+ A-
Υγιεινό, χωρίς συντηρητικά!

Υλικά:

• 540 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

• 3 κ.σ. ζάχαρη

• 1 και 1/2 κ.γ. αλάτι

• 170 ml γάλα κρύο

• 180 ml νερό

• 75 ml ηλιέλαιο

• 3 κ.σ. (14 γρ.) μαγιά

 

Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ με το γάντζο για περίπου 12 λεπτά.


Φτιάχνουμε μια μπάλα με τη ζύμη, τη βάζουμε μέσα σε ένα λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.


Βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ και φτιάχνουμε ένα μακρόστενο ψωμί.
Βάζουμε το ψωμί σε μια λαδωμένη φόρμα 10×30 εκ., σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 175 για περίπου 35 λεπτά.


Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, το ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή