Σαλάτα του Καίσαρα

Σαλάτα του Καίσαρα
16 Σεπτεμβρίου 2022, 07:00
A+ A-
Ένα πιάτο για όλες τις εποχές!

Υλικά:

• 1 φιλέτο κοτόπουλο

• 1 φέτα ζυμωτό ψωμί

• 1 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι

• 1/2 κ.γ. μουστάρδα

• 1 κ.γ. ξύδι

• 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

• ξύσμα από ένα λεμόνι

• 15-20 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

• iceberg

 

Εκτέλεση:

Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές.


Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τοποθετούμε μέσα το κοτόπουλο.


Κόβουμε μία φέτα από το ζυμωτό ψωμί και το τεμαχίζουμε σε κυβάκια.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και βάζουμε μέσα τα κομματάκια ψωμιού.


Αλατοπιπερώνουμε το ψωμί και προσθέτουμε λίγη ρίγανη. Τα ψήνουμε μέχρι να γίνουν τραγανά.


Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού και την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε.


Κόβουμε το iceberg και το ανακατεύουμε μαζί με το dressing που έχουμε έτοιμο στο μπολ.


Κόβουμε σε κομμάτια το τηγανητό κοτόπουλο και το προσθέτουμε στη σαλάτα μαζί με τα κομμάτια ψωμιού και λίγη έξτρα παρμεζάνα.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή