ΤΣΙΜΕΝΤΑΔΙΚΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Έλεγχος στο χώρο του εργοστασίου, όπου ξηλώνουν τον εξοπλισμό

ΤΣΙΜΕΝΤΑΔΙΚΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Έλεγχος στο χώρο του εργοστασίου, όπου ξηλώνουν τον εξοπλισμό
26 Σεπτεμβρίου 2022, 20:02
A+ A-
Μετά από καταγγελίες ότι τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των εργαζομένων.

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, του Σωματείου Χειριστών και Βοηθών Μηχανημάτων Εύβοιας και της Ένωσης Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας πραγματοποίησαν έλεγχο  τις εγκαταστάσεις του Τσιμεντάδικου στη Χαλκίδα (ΑΓΕΤ – LAFARGE ) μαζί με το Τμήμα Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης Χαλκίδας.

Να υπενθυμίσουμε ότι στον συγκεκριμένο χώρο εκτελούνται εργασίες αποξήλωσης μηχανολογικού – ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, μεγάλων μεταλλικών εξαρτημάτων, καλωδίων κ.ά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο έλεγχος εντάσσεται στις παρεμβάσεις του Εργατικού Κέντρου ώστε να τηρούνται τα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους εργασίας και προκλήθηκε μετά από καταγγελίες εργαζομένων πως δημιουργούνται συχνά καταστάσεις που θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία και την ασφάλειά τους (θυμηθείτε εδώ το θέμα με τις καταγγελίες).

Το κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου και των Σωματείων απαίτησαν από τους εκπροσώπους της ΑΓΕΤ – LAFARGE και της εργολήπτριας εταιρείας, να τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε εργατικό ατύχημα.

Επιπλέον, διατυπώθηκε εκ νέου τη θέση τους ότι για ένα τέτοιο έργο απαιτείται να υπάρχει το αναγκαίο και εξειδικευμένο τεχνικό – επιστημονικό προσωπικό, όπως Γιατρός Εργασίας, διαμορφώνοντας συνθήκες και όρους δουλειάς που θα αποκλείουν την πιθανότητα ατυχήματος.

Στην ανακοίνωση, που εκδόθηκε, τονίζεται ότι το Εργατικό Κέντρο, σε συνεργασία με τα πρωτοβάθμια Σωματεία, θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του και τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων Υγιεινής – Ασφάλειας, γενικότερα για τις συνθήκες δουλειάς (ωράρια κλπ).

Επιστροφή