Εργατικά

HQF-ΜΙΜΙΚΟΣ: Διαψεύδει ο εργοδηγός ότι επιτέθηκε στη πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων

HQF-ΜΙΜΙΚΟΣ: Διαψεύδει ο εργοδηγός ότι επιτέθηκε στη πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων
29 Σεπτεμβρίου 2022, 09:14
Διαβάστε τι υποστηρίζει ο Διονύσης Διακάκης για την καταγγελία σε βάρος του.

Το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «HQF-ΜΙΜΙΚΟΣ» εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει ότι έγινε επίθεση από εργοδηγό της επιχείρησης στην πρόεδρο του Σωματείου Γεωργία Μπαμπά, ζητάει από την εταιρεία να λάβει μέτρα κατά του εργοδηγού και απειλεί με κινητοποιήσεις (διαβάστε εδώ το θέμα).

Ωστόσο ο καταγγελλόμενος εργοδηγός Διονύσης Διακάκης, ο οποίος εργάζεται 9 χρόνια στην επιχείρηση, διαψεύδει τα καταγγελλόμενα  σε βάρος του και υποστηρίζει ότι το Δ.Σ. του Σωματείου βάλλει εναντίον του με ψευδή στοιχεία.

Όπως υποστηρίζει, σε ανακοίνωσή του, όλα ξεκίνησαν όταν στις 14 Σεπτεμβρίου κι ενώ βρισκόταν σε κανονική άδεια πληροφορήθηκε πως σε προγραμματισμένη συνάντηση με την Διευθύντρια Προσωπικού της HQF κ. Καραχάλλιου, έγιναν παράπονα από το προεδρείου του σωματείου, για ανάρμοστη και προσβλητική συμπεριφορά από τον ίδιο προς συναδέλφους εργαζομένους της Μονάδας Κρεατοσκευασμάτων της Εταιρείας και κυρίως προς μία συγκεκριμένη βάρδια. 

Όπως υποστηρίζει ο κ. Διακάκης έμεινε έκπληκτος, από την καταγγελία, γιατί "κανείς ποτέ δε με είχε ενημερώσει από το Σωματείο, αλλά και κανένας συνάδελφος ποτέ δε μου παραπονέθηκε για κάτι τέτοιο."

Ο κ. Διακάκης επιδίωξε συνάντηση με την πρόεδρο του Σωματείου Γεωργία Μπαμπά, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το θέμα και περιγράφει την δική του εκδοχή για τα γεγονότα, ως εξής: 

" Την συνάντησα λοιπόν στο διάδρομο του εργοστασίου και τη ρώτησα ευγενικά
γιατί έκαναν αυτή την καταγγελία στην κυρία Καραχάλλιου, χωρίς πρωτίστως να
έρθουν οι «θιγόμενοι» να μου κάνουν παράπονα κι αν δεν έβρισκαν ικανοποίηση, να απευθύνονταν στον κ. Προϊστάμενό μας ή στην κ. Διευθύντριά μας.

Η Πρόεδρος - λοιπόν - ψευδώς μου αποκρίθηκε πως η συνάδελφος Σφουγγάρα Ειρήνη, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου, έχει παραπονεθεί στον Προϊστάμενο μας.

Της είπα πως ψεύδεται - όπως κι αποδείχθηκε - και τότε με αποκάλεσε ψεύτη και πως ανακατεύω τα πράγματα ,έχοντας άλλους σκοπούς, τους οποίους ποτέ δε μου εξήγησε και σε προτροπή μου να μου πει τη εννοεί, την είπα κότα αν δε μου δώσει σαφής εξηγήσεις.

Η δε Πρόεδρος μου είπε πως έχει «αχαμνά» μεγαλύτερα από τα δικά μου και σε απόσταση είκοσι εκατοστών από μένα πως θα μου έριχνε δύο κουτουλιές.

Ποτέ δεν κατάλαβα το μένος του Δ.Σ. του Σωματείου προς το άτομό μου κι αν μη
τι άλλο, ακόμα κι αν διαφωνούμε σε θέματα τακτικής στον τρόπο προώθησης των εργασιακών μας προβλημάτων προς την Κεντρική Διοίκηση, αυτό δεν σημαίνει κατάχρηση της εξουσίας του Δ.Σ. του Σωματείου, σπορά διχόνοιας μεταξύ των Εργαζομένων και φασιστικές κι απάνθρωπες παρότρυνσης, του τύπου «Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απομονώσουνε τον συγκεκριμένο εργοδηγό, κουβέντα να μην παίρνει από κανέναν συνάδελφο, δεν έχει θέση ανάμεσά μας.»

Να σας αναφέρω επίσης πως σχεδόν όλοι οι συνάδελφοι της Μονάδας Κρεατοσκευασμάτων στην οποία κι εργάζομαι, σύσσωμα και αυτοβούλως κινητοποιήθηκαν και συγκεντρώθηκαν, ενάντια στην άδική και απολυταρχική συμπεριφορά του Δ.Σ. του Σωματείου και κατά κοινή ομολογία προς τους Υπευθύνους της Εταιρείας, είπαν πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ενώ αντιθέτως προέβαλαν πολλά θετικά υπέρ μου, τα οποία δε νομίζω πως πρέπει ν΄ αναφέρω κι από καρδιάς τους ευχαριστώ πάρα πολύ." 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΧΑΛΚΙΔΑ: Αποφάσεις για κινητοποιήσεις σε σύσκεψη Σωματείων στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

ΧΑΛΚΙΔΑ: Αποφάσεις για κινητοποιήσεις σε σύσκεψη Σωματείων στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας
Εργατικά
[06/12/2022 - 20:57]

Δείτε σε ποιες κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι.   ...περισσότερα

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ: Σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών τη Δευτέρα

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ: Σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών τη Δευτέρα
Εργατικά
[03/12/2022 - 11:21]

Για να συντονιστεί η δράση των Σωματείων, μετά της απεργία της 9ης Νοεμβρίου. ...περισσότερα

Οργή και αγανάκτηση από τους ρετσινάδες τη Εύβοιας μετά τον θάνατο του υλοτόμου στη Λίμνη

Οργή και αγανάκτηση από τους ρετσινάδες τη Εύβοιας μετά τον θάνατο του υλοτόμου στη Λίμνη
Εργατικά
[01/12/2022 - 18:34]

Ζητάνε την άμεση λήψη μέτρων, για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. ...περισσότερα