ΧΑΛΚΙΔΑ: Περίπτερο παραμένει κλειστό για πολλούς μήνες στο κέντρο της πόλης και προκαλεί αισθητική ρύπανση

ΧΑΛΚΙΔΑ: Περίπτερο παραμένει κλειστό για πολλούς μήνες στο κέντρο της πόλης και προκαλεί αισθητική ρύπανση
30 Σεπτεμβρίου 2022, 09:45
A+ A-
Κάτοικοι της περιοχής ζητάνε να ξηλωθεί από τον Δήμο.

Κλειστό για πολλούς μήνες (πάνω από ενάμιση χρόνο) παραμένει το περίπτερο της φωτογραφίας, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ναό του Αγίου Νικολάου, δίπλα στην πιάτσα των ταξί.

Το περίπτερο πλέον δεν έχει καμία αξία για την γειτονιά και είναι ...χρήσιμο μόνο στους νεαρούς, που κατασκευάζουν γκράφιτι, οι οποίοι το χρησιμοποιούν ως ...καμβά, για να ξεδιπλώσουν τον δημιουργικό τους οίστρο.

Για πολλούς προκαλεί αισθητική ρύπανση η παραμονή του στο χώρο, ενώ η μη λειτουργία του δεν δημιουργεί το παραμικρό πρόβλημα, αφού σε ακτίνα 50 μέτρων βρίσκονται άλλα τρία περίπτερα.

Ένα στη συμβολή των οδών Τσιριγώτη και Κακαρά, άλλο ένα στην κάτω πλευρά της πλατείας Αγίου Νικολάου (απέναντι από τα Αγάλματα) και άλλο ένα δίπλα στο ιερό του ναού Αγίου Νικολάου, επί του πεζόδρομου της Αβάντων.

Επιπλέον, στην περιοχή λειτουργούν και δύο μίνι - μάρκετ  (ένα επί της οδού Λυκόφρωνος κι άλλο ένα επί της οδού Τσιριγώτη), οπότε η εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής είναι δεδομένη.

Κατόπιν όλων αυτών, αρκετοί κάτοικοι της γειτονιάς ζητάνε να ξηλωθεί το περίπτερο (εφόσον δεν λειτουργεί) και να ελευθερωθεί ο χώρος στο πεζοδρόμιο της πλατείας Αγίου Νικολάου.

 

Επιστροφή