Αθλητικά

ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ: Χαλκιδέος δρομέας τερμάτισε στον ιστορικό αγώνα των 246 χιλιομέτρων

ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ: Χαλκιδέος δρομέας τερμάτισε στον ιστορικό αγώνα των 246 χιλιομέτρων
1 Οκτωβρίου 2022, 19:53
Ο Χρήστος Γουβαΐλης έτρεξε από την Αθήνα μέχρι την Σπάρτη σε 33 ώρες και 22 λεπτά. 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Εύβοιας και εξωτερικός φρουρός της Φυλακής Χαλκίδας Χρήστος Γουβαΐλης πέτυχε μία σημαντική διάκριση, συμμετέχοντας στον ιστορικό υπερμαραθώνιο δρόμο, με την επωνυμία "Σπάρταθλον", μήκους 246 χιλιομέτρων!

Στον αγώνα συμμετείχαν πάνω από 400 αθλητές απ΄ όλο τον κόσμο, εκ των οποίων 50 Έλληνες. Ο Χρήστος Γουβαΐλης όχι μόνο συμμετείχε, αλλά κατάφερε να φτάσει στον τερματισμό διανύοντας τα 246 χιλιόμετρα σε 33 ώρες, 22 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα, τερματίζοντας στην 63η θέση.

Νικητής του 40ου Σπάρταθλου, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε ο Φώτης Ζησιμόπουλος, ολοκληρώνοντας την προσπάθειά του σε χρόνο 21:00:50, σημειώνοντας τον τρίτο καλύτερο χρόνο στην ιστορία του θεσμού, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Γιάννη Κούρου που ήταν 21:53:42. 

Το Σπάρταθλο είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος μήκους 246 χιλιομέτρων που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου.

Ο αγώνας αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.

Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Φειδιππίδης έφτασε στη Σπάρτη μια μέρα μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα. Το 1984 ιδρύθηκε ο Διεθνής Σύνδεσμος «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ», ο οποίος από τότε μέχρι σήμερα διοργανώνει ανελλιπώς τον αγώνα κάθε Σεπτέμβρη.

Η επιλογή του μήνα αυτού έγινε, διότι τότε τοποθετεί χρονικά ο Ηρόδοτος την αποστολή του Φειδιππίδη στην Σπάρτη. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 (Β' ΦΑΣΗ): Τα φαβορί προχώρησαν εκτός της Ισπανίας!

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 (Β' ΦΑΣΗ): Τα φαβορί προχώρησαν εκτός της Ισπανίας!
Αθλητικά
[06/12/2022 - 22:50]

Τα καινούργια ζευγάρια. Πότε γίνονται τα επόμενα ματς.  Οι διασταυρώσεις μέχρι τον τελικό ...περισσότερα

Στη Χαλκίδα θα πραγματοποιηθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα τοξοβολίας

Στη Χαλκίδα θα πραγματοποιηθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα τοξοβολίας
Αθλητικά
[06/12/2022 - 16:15]

Δείτε πότε θα πραγματοποιηθεί και σε ποιο γήπεδο.   ...περισσότερα