Αθλητικά

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΥΒΟΙΑΣ: Πόσοι ανεβαίνουν και πόσοι υποβιβάζονται

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΥΒΟΙΑΣ: Πόσοι ανεβαίνουν και  πόσοι υποβιβάζονται
3 Οκτωβρίου 2022, 17:02
Και φέτος ο πρωταθλητής θα δώσει μπαράζ ανόδου.

Λουκέτο μέχρι νεωτέρας έχει μπει στα γήπεδα των τοπικών πρωταθλημάτων και οι ομάδες ξαναζούν εποχές πανδημίας, αφού δεν ξέρουν πότε θα σταματήσει η κόντρα ΕΠΟ - ΓΓΑ για το μητρώο, ώστε να ξαναμπούν για σέντρα και να διεξαχθούν κανονικά τα πρωταθλήματα.

Στην Εύβοια έγινε η πρεμιέρα στην Α' και τη Β' ΕΠΣΕ, ενώ η Γ' κατηγορία είχε προγραμματιστεί για το προσεχές Σαββατοκύριακο και καλό είναι να ενημερώσουμε τις ομάδες πόσες ομάδες και πώς προβιβάζονται και πόσες υποβιβάζονται στα δικά μας πρωταθλήματα, με την ευχή να ξαναρχίσουν γρήγορα.

► Ο πρωταθλητής της Εύβοιας που θα αναδειχθεί από το νέο μαραθώνιο δεν θα είναι σίγουρος ότι δεν θα βρίσκεται  και την επόμενη σεζόν εντός Εύβοιας, αφού θα δώσει αγώνες μπαράζ με άλλους πρωταθλητές για να κερδίσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Σε περίπτωση που προβιβαστεί και δεν υπάρξει επιστροφή στο τοπικό του ΑΟ Χαλκίς, από την Α’ στη Β’ ΕΠΣΕ θα υποβιβαστούν οι δυο τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας στη μεγάλη κατηγορία της Εύβοιας.

Σε αντίθετες περιπτώσεις (μη άνοδος του πρωταθλητή και υποβιβασμός ΑΟΧ στο τοπικό), τότε ανάλογος αριθμός θα πάρει την κατιούσα από την Α’ κατηγορία της Εύβοιας (μια ή δυο ομάδες).

► Από τη Β’ κατηγορία στην Α’ Εύβοιας θα κερδίσουν την άνοδο 3 ομάδες, οι δυο πρωταθλητές των ομίλων και ένας εκ των δύο δευτεραθλητών μετά από αγώνα μπαράζ.

Υποβιβάζονται από τη Β’ κατηγορία στη Γ’ μόνο οι τελευταίες ομάδες των δυο ομίλων, η 13η του βόρειου και η 14η του νότιου που θα είναι η Αυλίδα.

Θα υποβιβαστεί επιπλέον αριθμός ομάδων (ή ομάδας) μόνο στην περίπτωση που δεν ανεβεί στη Γ’ Εθνική ο πρωταθλητής της Εύβοιας ή υποβιβαστεί ο ΑΟ Χαλκίς.

► Τέλος, από τη Γ’ κατηγορία θα προβιβαστούν στη Β’ τέσσερα σωματεία.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 (Β' ΦΑΣΗ): Τα φαβορί προχώρησαν εκτός της Ισπανίας!

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 (Β' ΦΑΣΗ): Τα φαβορί προχώρησαν εκτός της Ισπανίας!
Αθλητικά
[06/12/2022 - 22:50]

Τα καινούργια ζευγάρια. Πότε γίνονται τα επόμενα ματς.  Οι διασταυρώσεις μέχρι τον τελικό ...περισσότερα

Στη Χαλκίδα θα πραγματοποιηθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα τοξοβολίας

Στη Χαλκίδα θα πραγματοποιηθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα τοξοβολίας
Αθλητικά
[06/12/2022 - 16:15]

Δείτε πότε θα πραγματοποιηθεί και σε ποιο γήπεδο.   ...περισσότερα