ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ: Με χρονοδιακόπτη φέτος ο φωτεινός στολισμός την περίοδο των γιορτών

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ: Με χρονοδιακόπτη φέτος ο φωτεινός στολισμός την περίοδο των γιορτών
22 Οκτωβρίου 2022, 11:43
A+ A-
Δείτε τι ώρα θα σβήνει ο φωτεινός διάκοσμος.

Πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, η συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Χαλκιδέων, ενόψει της χειμερινής τουριστικής περιόδου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν η Δήμαρχος Χαλκιδέων και Πρόεδρος της Επιτροπής Έλενα Βάκα, ο αναπληρωτής της, Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Παπαγεωργόπουλος και μέλη της Επιτροπής.

Συγκεκριμένα, μετείχαν Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του ΟΛΝΕ, του Επιμελητηρίου Εύβοιας, της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας, της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Συλλόγου Χαλκίδας, του Σωματείου Καταστηματαρχών Εστίασης Χαλκίδας.

Ανάμεσα στα άλλα θέματα, κατά τη συνεδρίαση, συζητήθηκαν οι δράσεις και ο διάκοσμος για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων

Όπως επισημάνθηκε, στόχος είναι, ειδικά στις πλατείες και στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου, να κλείνουν τα χριστουγεννιάτικα φώτα με χρονοδιακόπτη μετά τη 1 το βράδυ, για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Στόχευση όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Δήμαρχος είναι:

«Να ακολουθήσουμε πνεύμα οικονομίας, καθώς το ενεργειακό κόστος είναι μεγάλο, κι όπως η ενεργειακή κρίση πλήττει τα σπίτια, έτσι πλήττεται και το μεγάλο σπίτι του Δήμου Χαλκιδέων.

Γι’ αυτό ίσως περιορίσουμε λίγο την έκταση του φωτεινού στολισμού, χωρίς όμως να μείνει πλατεία ή χωριό αστόλιστο.».

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Δήμου, οι φορείς συμφώνησαν στην εξοικονόμηση ενέργειας, προτείνοντας να ανευρεθούν λύσεις όμορφου στολισμού παντού, χωρίς να απαιτείται μόνο ο φωτεινός διάκοσμος.

Επιστροφή