Αρνίσιο μπούτι γεμιστό με κεφαλοτύρι και μυρωδικά
Υλικά:
• 2 αρνίσια μπούτια ξεκοκκαλισμένα
• 1/4 μάραθος ψιλοκομμένος
• 1/4 άνιθος ψιλοκομμένος
• 2 κλωνάρια φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
• 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
• 300 γραμ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους
• 2 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
• αλάτι
• πιπέρι
• ελαιόλαδο για το άλειμμα
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση. Έχουμε ζητήσει από τον κρεοπώλη να μας ξεκοκκαλίσει το κρέας.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το τυρί, τον μάραθο, τον άνιθο, το δενδρολίβανο, το σκόρδο και το κρασί.
Τρίβουμε πιπέρι και ανακατεύουμε τη γέμιση.
Ανοίγουμε τα μπουτάκια στον πάγκο εργασίας και με πινέλο τα λαδώνουμε.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο κρέας.
Με κουτάλι μοιράζουμε κατά μήκος τη γέμιση στα δύο μπούτια.
Τυλίγουμε σε ρολό όσο μπορούμε και ράβουμε για να μην βγαίνει η γέμιση.
Λαδώνουμε τα μπούτια και απ' έξω και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Τα τυλίγουμε το καθένα ξεχωριστά σε δύο μεγάλες λαδόκολλες και τις δένουμε.
Τοποθετούμε τα δέματα σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 2 ώρες και 15 λεπτά, μέχρι να μελώσει το κρέας και να ψηθεί καλά.
Έπειτα, βγάζουμε τις λαδόκολλες, τα κόβουμε σε φέτες και τα βάζουμε σε πιατέλα.
Περιχύνουμε με τα ζουμιά της λαδόκολλας.
Καλή σας απόλαυση!