ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ 1-1: Έδωσε αφορμή και πληγώθηκε

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ 1-1: Έδωσε αφορμή και πληγώθηκε
20 Νοεμβρίου 2022, 15:13
A+ A-
Ο ΑΟΧ προηγήθηκε, αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα.

Ενα λάθος γύρισμα στο 83' υποχρέωσε σε ισοπαλία (1-1) τον ΑΟ Χαλκίς στον πρώτο του εντός έδρας αγώνα στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.

Ο ΑΟΧ προηγήθηκε, είχε τον έλεγχο, αλλά στο β' ημίχρονο οπισθοχώρησε, έδωσε αφορμή στον Κερκυραίο Αστέρα Πετριτή και ισοφαρίστηκε...

Ο ΑΟΧ μπήκε δυναμικά στο γήπεδο, είχε ένταση, τρεξίματα, πάθος και καλές αλλαγές παιχνιδιού.

Ο κόουτς Πέτρος Ζουρούδης έκανε δυο παρεμβάσεις στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας (στην Αλίαρτο) απέναντι στο Ύπατο, τοποθετώντας στόπερ τον Ντάνιελ Πλάκα, δίπλα στον Μαγγίνα (την περ. Κυριακή αγωνίστηκε ο Γιώργος Αυλωνίτης) και φορ τον Ντοματά αντί του Κυριακού (σ.σ. ο Κάμερον βρίσκεται στην Αγγλία και θα επιστρέψει αύριο).

Παρτενέρ του Ντοματά ήταν ο Μπρούνο, εξτρέμ οι Αλεξανδρής και Απ. Μπαλωμένος, 8αρι ο Κυριαζής, 6αρι ο Βασίλης Ζαχαράκης και ακραίοι μπακ οι Γ. Ζαχαράκης και Κ. Μπαλωμένος. Κάτω από τα δοκάρια ο Σιδεράκης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον ΑΟΧ, όταν στο 9' ο Αποστόλης Μπαλωμένος έβγαλε την σέντρα (σε εκτέλεση φάουλ από αριστερά) και ο προωθημένος Βασίλης Ζαχαράκης (φωτό πάνω) με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-0!

Ο ΑΟΧ, όμως, δεν απέφυγε και τα ...φτηνά λάθη στο χώρο του κέντρου, που πρόσφεραν απλόχερα δυο τετ-α-τετ στον Γραμμένο των φιλοξενούμενων, ο οποίος αστόχησε, ενώ ο ίδιος παίκτης είχε ακόμη ένα καλό σουτ άουτ.

Ο ΑΟΧ αν εξαιρέσει κανείς το γκολ, παρότι είχε τον έλεγχο, δεν δημιούργησε κάποια άλλη κλασική φάση στο πρώτο ημίχρονο.

Προς το τέλος του πρώτου μέρους ο Κυριαζής πάτησε περιοχή, αλλά δεν σούταρε και δεν πήρε ...τίποτα από τη φάση, με τον Ζουρούδη να του φωνάζει "που θες να φτάσεις; Σούταρε!".

Στο β' ημίχρονο ο ΑΟΧ προσπάθησε να γίνει απειλητικός στο 56', όταν ο Γιώργος Ζαχαράκης μετά από ωραίο ανέβασμα από δεξιά, έβγαλε την σέντρα, αλλά το σουτ του Κυριαζή (δεν μπόρεσε να βάλει καλά το σώμα του) πέρασε ψηλά άουτ.

Ο ΑΟΧ μετά το 60' οπισθοχώρησε και φάνηκε να προσπαθεί να διαχειριστεί το υπέρ του 1-0. Δεν υπήρχε η απαιτούμενη συνοχή και το καθαρό μυαλό για να δημιουργήσει, ενώ εμφανή ήταν και τα σημάδια της κούρασης (ο Μπρούνο δεν μπορούσε να συνεχίσει).

Ο Αστέρας Πετριτή (σ.σ. ακυρώθηκε γκολ των Κερκυραίων ως οφσάιντ) περίμενε το μισό λάθος του ΑΟΧ, για να το εκμεταλλευτεί και όταν του δόθηκε η ευκαιρία δεν την πέταξε στα σκουπίδια.

Στο 83' μετά από γέμισμα, ο Μαγγίνας προσπάθησε -παρακινδυνευμένα- με κεφαλιά να γυρίσει στον Σιδεράκη, αλλά ο Σούκερας -που μπήκε στο ματς αλλαγή-, πρόλαβε την έξοδο του γκολκίπερ του ΑΟΧ, τσίμπησε την μπάλα και την έσπρωξε εύκολα στα δίχτυα για το 1-1.

Ο ΑΟΧ στα τελευταία λεπτά πάλεψε για να βρει το γκολ της νίκης... Είχε δύο καλές στιγμές, η πρώτη με τον Απ. Μπαλωμένο που σούταρε άουτ στο 88' και η δεύτερη με τον Αλ Μπασάμ στο 93' που έκανε το εξ επαφής πλασέ, αλλά έσωσε ο Πισσιάνης και έτσι το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι Σπήλιου.

Διαιτησία: Σπήλιος (Κορινθία), Κωστάκης (Αν. Αττική)-Κουλοχέρης (Αν. Αττική).

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ (Ζουρούδης): Σιδεράκης, Γ. Ζαχαράκης, Κ. Μπαλωμένος, Μαγγίνας, Ντ. Πλάκα, Β. Ζαχαράκης, Απ. Μπαλωμένος, Κυριαζής, Ντοματάς (65' Κυριακού), Μπρούνο (74' λ.τρ. Αλ Μπασάμ), Αλεξανδρής (65' Μάρκου).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (Ι. Σφακιανάκης): Πισσιάνης, Κορακιανίτης (57' Γεωργοπάλης), Μπονγκουγκού, Πούλος (66' Θηραιός), Ν. Τουρσίδης, Γαρδικιώτης, Γκασίδης, Γραικός, Μαργκόν, Τσιάβος (66' Σούκερας), Γραμμένος.  

Επιστροφή