ΖΕΜΠΙΛΗΣ: Σε 16 μήνες τουλάχιστον θα ολοκληρωθούν τα έργα στις οδογέφυρες Φύλλων, Αφρατίου και Βασιλικού

ΖΕΜΠΙΛΗΣ: Σε 16 μήνες τουλάχιστον θα ολοκληρωθούν τα έργα στις οδογέφυρες Φύλλων, Αφρατίου και Βασιλικού
24 Νοεμβρίου 2022, 14:10
A+ A-
Διευκρινίσεις από τον βουλευτή Εύβοιας για τον χρόνο παράδοσης, μετά την υπογραφή της σύμβασης.  

Όπως ενημέρωσε ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης (διαβάστε εδώ το θέμα) η σύμβαση για το έργο της αποκατάστασης των τριών γεφυρών σε Φύλλα, Αφράτι και Βασιλικό, που υπέστησαν μερική ή ολική καταστροφή από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή στις 8 και 9 Αυγούστου του 2020, υπογράφηκε την Παρασκευή 18 Νοεβρίου2022.

Ωστόσο, επειδή πολλοί πολίτες  θέτουν ερωτήματα για το χρόνο εκτέλεσης των εργασιών, ο βουλευτής Εύβοιας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία –μεταξύ άλλων- τονίζει:

« Πρέπει να διευκρινιστεί ότι το συγκεκριμένο έργο θα εκτελεστεί με το σύστημα μελέτη – κατασκευή. Δηλαδή, μέχρι σήμερα έχουν εκπονηθεί προσωρινές ή προκαταρκτικές μελέτες και αποτελεί συμβατική υποχρέωση του αναδόχου (ΙΝΤΕΡΚΑΤ ΑΕ) να προχωρήσει στην εκπόνηση των οριστικών μελετών.

Μετά την εκπόνηση τους, οι μελέτες θα εγκριθούν από την επιβλέπουσα υπηρεσία. Ο προβλεπόμενος χρόνος για το στάδιο αυτό είναι έως τέσσερις μήνες. Ακολούθως, θα ξεκινήσουν τα κυρίως έργα ανακατασκευής των γεφυρών.

Ωστόσο, κατά το μεσοδιάστημα θα στηθούν τα πρώτα εργοτάξια και θα ξεκινήσουν προκαταρκτικές και δευτερεύουσες εργασίες. Η εκτέλεση των έργων αναμένεται να διαρκέσει έως 12 μήνες.

Στο σημείο αυτό επισημαίνεται ότι ο συνολικός συμβατικός χρόνος είναι οι 9 μήνες. Ωστόσο, με τις νόμιμες παρατάσεις ο πραγματικός χρόνος αναμένεται να φτάσει τους 16 (4+12) μήνες, χρονικό διάστημα που προβλέπει η περιβαλλοντική απαλλαγή.

Οι ανωτέρω διευκρινίσεις κρίνονται απαραίτητες, προκειμένου να μην δημιουργηθούν προσδοκίες, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ιδιαίτερα δε, για την ανακατασκευή της γέφυρας των Φύλλων που είναι και το μεγαλύτερο έργο.»

Επιστροφή