ΖΕΜΠΙΛΗΣ: Εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση αποζημίωσης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, για τις πλημμύρες του 2020

ΖΕΜΠΙΛΗΣ: Εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση αποζημίωσης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, για τις πλημμύρες του 2020
27 Νοεμβρίου 2022, 15:48
A+ A-
Στις περιοχές Ληλαντίου και Διρφύων- Μεσσαπίων.  

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά από τον βουλευτή Εύβοιας Θανάση Ζεμπίλη, εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με τις αποζημιώσεις από τις πλημμύρες στην Εύβοια.

Συγκεκριμένα, η απόφαση ρυθμίζει το θέμα της καταβολής των αποζημιώσεων για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, στους δικαιούχους πλημμυροπαθείς των περιοχών Ληλαντίου και Διρφύων - Μεσσαπίων, που επλήγησαν από την καταστροφική πλημμύρα της 9ης Αυγούστου 2020.   

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχορήγηση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και ανεκχώρητη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, δεν υπόκειται σε οποιοδήποτε τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Επίσης, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και τα νομικά πρόσωπά τους, τα ασφαλιστικά ταμεία ή πιστωτικά ιδρύματα. 

Επιστροφή