Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 2ου λυκείου Χαλκίδας σε εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ισπανία

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 2ου λυκείου Χαλκίδας σε εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ισπανία
2 Δεκεμβρίου 2022, 19:50
A+ A-
Δείτε ποιοι συμμετείχαν στο ταξίδι και τι έκαναν.

Μαθητές και Εκπαιδευτικοί του 2ου  ΓΕΛ Χαλκίδας, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εκπαίδευσης Erasmus+ με τίτλο “Essence of   Agricultural and Rural Touristic Hospitality” (E.A.R.T.H.) φιλοξενήθηκαν από 21 μέχρι 26 Νοεμβρίου 2022, στο σχολείο “ IES ALHAKEN II” στην CORDOBA της Ισπανίας.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης, μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Ισλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Κροατία, Πορτογαλία. Το θέμα της δράσης ήταν “Economic and social importance of olive oil and wine”.

Οι μαθητές συμμετείχαν σε επισκέψεις μνημείων πολιτισμού και παραγωγικών δραστηριοτήτων, σε workshops και άλλες activities. Με βάση τις γνώσεις και εμπειρίες που αποκόμισαν, πραγματοποίησαν τις εργασίες τους που ήταν σχετικές με το θέμα της δράσης.

Kατά την διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές και εκπαιδευτικοί των φιλοξενουμένων χωρών συμμετείχαν σε δραστηριότητες, όπως:

  • Επισκέφτηκαν ελαιώνα και ελαιοτριβείο, όπου παρακολούθησαν την παραγωγή λαδιού και είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διάφορες ποιότητες λαδιού με τον παραδοσιακό τρόπο του «ψωμιού» στην ειδική αίθουσα.
  • Επισκέφθηκαν επίσης οινοποιείο, όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους του και τους προσφέρθηκαν κεράσματα.
  • Παρακολούθησαν ενημερώσεις και παρουσιάσεις για το CANVAS BUSINESS MODEL, ένα πρότυπο στρατηγικής διαχείρισης που χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων και για την τεκμηρίωση των υφιστάμενων επιχειρήσεων με σκοπό να χωριστούν σε πολυεθνικές μικρές ομάδες και να εργαστούν στην δημιουργία start-up επιχειρήσεων.
  • Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας επισκέφθηκαν πολιτιστικούς χώρους όπως η παλαιά πόλη της Cordoba, το Alcazar, το Mezquita (μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO).

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με δενδροφύτευση (φύτευση σπόρων βελανιδιάς) στο Los Villares Forest Park όπου έγινε και η τελετή απονομής των πιστοποιητικών συμμετοχής.

Στην μετακίνηση συμμετείχαν οι μαθήτριες του 2ου Γενικού Λυκείου Χαλκίδας Παυλίνα-Παγώνα Γιαννούκου, Ναταλία Πικραμένου, Μάρθα-Λουκία Τέντα, Ορσαλία Φούντα και  οι καθηγήτριες Χρυσούλα Ζαλακώστα και Μαγδαληνή Καπαγιάννη.

 

Επιστροφή