Πολιτική

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Να άρουμε την αδικία που ταλαιπωρεί χιλιάδες ιδιοκτήτες γης της Νότιας Καρυστίας

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Να άρουμε την αδικία που ταλαιπωρεί χιλιάδες ιδιοκτήτες γης της Νότιας Καρυστίας
7 Δεκεμβρίου 2022, 08:28
Επαφή του Ευβοιώτη υφυπουργού με τον υπουργό Γιώργο Αμυρά, για το θέμα.  

Να διαμορφωθεί η τελική κοινή φόρμουλα επίλυσης του δίκαιου και νόμιμου αιτήματος των ιδιοκτητών γης της νότιας Καρυστίας, ώστε να αναγνωριστούν με νόμο οι τίτλοι ιδιοκτησίας που κατέχουν, ζήτησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου κατά την τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Γιώργο Αμυρά.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωνσταντίνος Αραβώσης, το μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους  Σωτηρία Κοσμά, ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Καρύστου Πολυχρόνης Πολυχρονίου, Νομικοί Σύμβουλοι των δυο Υπουργείων και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά την παραγωγική, όπως τη χαρακτήρισε ο κ. Κεδίκογλου συζήτηση, τέθηκε το  ιδιοκτησιακό καθεστώς των εκτάσεων οι οποίες βρίσκονται εντός διοικητικών ορίων του Δήμου Καρύστου και φέρουν τον χαρακτήρα δάσους, δασικής ή χορτολιβαδικής έκτασης, για νομοθέτηση του ζητήματος προκειμένου να αναγνωριστούν ως ιδιωτικές.

 «Πρέπει να άρουμε αυτή την αδικία που ταλαιπωρεί άδικα χιλιάδες ιδιοκτήτες. Είναι μια αδικία που βιώνουν καθημερινά», τόνισε ο κ. Κεδίκογλου και επισήμανε ότι η ρύθμιση του χρόνιου αιτήματος βασίζεται σε ιστορικά και διαχρονικά νομικά επιχειρήματα υπέρ των δικαιούχων.