ΧΑΛΚΙΔΑ: Αποφάσεις για κινητοποιήσεις σε σύσκεψη Σωματείων στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

ΧΑΛΚΙΔΑ: Αποφάσεις για κινητοποιήσεις σε σύσκεψη Σωματείων στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας
6 Δεκεμβρίου 2022, 20:57
A+ A-
Δείτε σε ποιες κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι.  

Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη Σωματείων με θέμα την εκτίμηση της Απεργίας της 9ης Νοέμβρη και τη συνέχεια της δράσης των Συνδικάτων ενάντια στην ακρίβεια, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.

Σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρονται – μεταξύ άλλων- τα εξής:

"Η σύσκεψη κατέληξε σε μια σειρά πρωτοβουλίες για το επόμενο διάστημα ώστε να μην υπάρξει καμία ανοχή απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και καμία αναμονή για λύσεις των προβλημάτων μας από επίδοξους «σωτήρες».

Συγκεκριμένα αποφασίσαμε:

  1. Να στηρίξουμε το περιφερειακό συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι Συνταξιουχικές οργανώσεις όλης της Στερεάς την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη, στις 10:30πμ στην Πλατεία Ταχυδρομείου στη Χαλκίδα.
  2. Να οργανώσουμε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου και των Συνδικάτων με αιχμή τα ζητήματα της ακρίβειας και των αυξήσεων των μισθών, το Σάββατο 17 Δεκέμβρη στις 11 το πρωί στην πλατεία Ταχυδρομείου.
  3. Το Σαββατοκύριακο 7-8 Γενάρη 2023 να διοργανώσουμε γιορτή για τα παιδιά των εργαζομένων, στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου, ώστε να δώσουμε μια ανάσα χαράς και αλληλεγγύης στα παιδιά και τις οικογένειές τους.
  4. Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου να ξεκινήσει κύκλο συναντήσεων με τα ΔΣ των πρωτοβάθμιων Σωματείων ώστε να συζητηθούν τα επιμέρους ζητήματα κάθε χώρου και να παρθούν πρωτοβουλίες, κυρίως στα θέματα των αυξήσεων στους μισθούς, της υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και το δυνάμωμα της αλληλεγγύης.

Τέλος, η σύσκεψη καταδίκασε τη στάση της εργοδοσίας της AVRAMAR που προσπαθεί να χτυπήσει το επιχειρησιακό Σωματείο και εξέφρασε την αλληλεγγύη της στους συναδέλφους που απειλούνται με απόλυση."

Επιστροφή