Δρομολογούνται λύσεις για το πόσιμο νερό

Δρομολογούνται λύσεις για το πόσιμο νερό
23 Μαΐου 2011, 17:15
A+ A-
Επιτέλους να πιουν καθαρό νερό, από τη βρύση, στα Ψαχνά και στην Αυλίδα!
Σύμφωνα με δελτίου τύπου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, δρομολογούνται λύσεις για τροφοδότηση με πόσιμο νερό στην ευρύτερη περιοχή Μεσσαπίων – Αυλίδας – Θήβας – Τανάγρας και για την περιβαλλοντική εξυγίανση.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά από συνάντηση μεταξύ του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά και της Υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη, που έγινε παρουσία βουλευτών της Εύβοιας και των Δημάρχων Χαλκίδας, Τανάγρας και Διρφύων – Μεσσαπίων.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η οριστικοποίηση και η δρομολόγηση οριστικών λύσεων για την εξασφάλιση πόσιμου νερού από την ΕΥΔΑΠ στις επιβαρυμένες περιοχές Μεσσαπίων και Αυλίδας, καθώς και η εφαρμογή των μέτρων για την περιβαλλοντική εξυγίανση των ρυπασμένων χώρων.

Όπως ανακοινώθηκε, η ΕΥΔΑΠ προχωρά άμεσα στη μελέτη και κατασκευή δικτύου υδροδότησης από το σύστημα Υλίκης – Παραλίμνης, προϋπολογισμού 14.000.000 € με χρονοδιάγραμμα πλήρους υλοποίησης 3 χρόνια.

Το σύστημα περιλαμβάνει δημιουργία τροφοδοτικού αγωγού, ο οποίος θα διοχετεύει το νερό από την Παραλίμνη, μέσω Ανθηδώνας, Δροσιάς και Χαλκίδας και με συνδετήριους αγωγούς θα τροφοδοτεί με πόσιμο νερό και την ευρύτερη περιοχή Μεσσαπίων και Αυλίδας. Επιπλέον, το έργο της υδροδότησης θα περιλαμβάνει την κατασκευή διυλιστηρίων και αντλιοστασίων.

Επιστροφή