Παιδεία

Το "τελευταίο κουδούνι" στο 1ο Γυμνάσιο

Το τελευταίο κουδούνι στο 1ο Γυμνάσιο
20 Μαΐου 2011, 08:00
Η γιορτή λήξης στο σχολείο είχε απ΄όλα, από ροκ μέχρι γευσιγνωσία!

Το "τελευταίο κουδούνι" της φετινής σχολικής χρονιάς χτύπησε στις 8 το βράδυ της Τρίτης 10 Μάη στο 1ο γυμνάσιο Χαλκίδας. Ήταν το κουδούνισμα που σήμανε τη λήξη των μαθημάτων και συνοδεύτηκε από μία γιορτή για όλα τα γούστα.  

Πραγματικά ήταν μία γιορτή, που τα είχε όλα, από ροκ μέχρι γευσιγνωσία! Η έναρξή της έγινε με χαιρετισμούς από την Διευθύντρια του σχολείου  κ. Παπαναγνώστου και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Καρποδίνη.

Το πρόγραμμα της γιορτής, το οποίο παρακολούθησαν πάνω από 300 άτομα, ήταν ιδιαίτερα πλούσιο και περιλάμβανε: μικρό αφιέρωμα στον  Οδυσσέα Ελύτη, τον Νίκο Γκάτσο και τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη,  διαγωνισμό graffiti, μίνι πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης, έκθεση έργων Τεχνολογίας των μαθητών της Α΄Τάξης.

Επίσης  γευσιγνωσία γερμανικής ζαχαροπλαστικής ( συνταγές ετοίμασαν τα τμήματα γερμανικής γλώσσας), χορό,  μια θαυμάσια ερμηνευμένη πιανιστική σύνθεση  μαθητών του σχολείου για τέσσερα χέρια.

Βεβαίως το αποκορύφωμα της χαρούμενης  γιορτής ήταν η εμφάνιση, καλύτερη από ποτέ, των δύο μουσικών συγκροτημάτων του 1ου Γυμνασίου, των UknownArtists και των LostBodies II.  

Τα δύο μουσικά σχήματα ενθουσίασαν  το κοινό με την εύστοχη επιλογή και την άψογη ερμηνεία ελληνικών και ξένων τραγουδιών. Τόσος ήταν ο ενθουσιασμός , ώστε όλοι ήθελαν να συνεχιστεί η γιορτή και μετά την προβλεπόμενη ώρα λήξης.

Όπως οι ίδιοι οι μαθητές δήλωσαν, το «Τελευταίο Κουδούνι» ήταν η πιο ευχάριστη στιγμή της χρονιάς και τους επέτρεψε να πάρουν μια γερή ανάσα για να ξεκινήσουν με όρεξη το διάβασμα για τις τελικές  εξετάσεις.

Στο πλαίσιο της γιορτής,  η  περιβαλλοντική και η πολιτιστική ομάδα του Γυμνασίου  παρουσίασαν τη δουλειά τους μέσα από μικρά βίντεο και σύντομα δρώμενα. Οι δύο ομάδες  στη διάρκεια της χρονιάς συσπείρωσαν  πολλούς μαθητές, οι οποίοι μέσα από τη δράση που ανέπτυξαν συνειδητοποίησαν  την αξία της συνεργασίας για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού.

Τέλος, ευνοϊκότατα ήταν  τα σχόλια των αναγνωστών, μικρών και μεγάλων, για το τρίτο φύλλο του «Πρωτο-τυπου», της σχολικής εφημερίδας, όπου μπορεί κανείς να διαβάσει ένα πρωτότυπο ρεπορτάζ για τη γέφυρα, άρθρα για την εκπαίδευση, τη λογοτεχνία, τη μουσική κ.ά  

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΧΑΛΚΙΔΑ: Αντιπολεμική εκδήλωση στο Κόκκινο Σπίτι από παιδιά

ΧΑΛΚΙΔΑ: Αντιπολεμική εκδήλωση στο Κόκκινο Σπίτι από παιδιά
Παιδεία
[28/05/2022 - 14:48]

Έστειλαν ηχηρό μήνυμα ενάντια σε κάθε μορφή βίας. ...περισσότερα

Αρχίζουν οι εγγραφές για τις Κατασκηνώσεις της Μητρόπολης στις Ροβιές

Αρχίζουν οι εγγραφές για τις Κατασκηνώσεις της Μητρόπολης στις Ροβιές
Παιδεία
[26/05/2022 - 11:17]

Ξαναλειτουργούν φέτος, μετά από διετή αναστολή λειτουργίας, λόγω κορωνοϊού. ...περισσότερα

ΣΧΟΛΕΙΑ: Υποχρεωτική η μάσκα μόνο στις εξετάσεις από την 1η Ιουνίου

ΣΧΟΛΕΙΑ: Υποχρεωτική η μάσκα μόνο στις εξετάσεις από την 1η Ιουνίου
Παιδεία
[25/05/2022 - 17:18]

Κάθε πότε θα κάνουν rapid test οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί. ...περισσότερα