Σπύρος Πνευματικός: Κατέθεσε τροπολογία για τα Λατομεία Καρύστου

Σπύρος Πνευματικός: Κατέθεσε τροπολογία για τα Λατομεία Καρύστου
5 Φεβρουαρίου 2023, 09:06
A+ A-
Προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν μέχρι το 2025.  

Με την τροπολογία με γενικό αριθμό 1567 και ειδικό 148 που κατέθεσε ο Σπύρος Πνευματικός, βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ προτείνεται η παράταση προθεσμίας  υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών για τη λειτουργία των λατομείων σχιστολιθικών πλακών μέχρι 1/7/2025.

Σε ανακοίνωση από το γραφείο του βουλευτή τονίζεται ότι:

« Στόχος του κ. Πνευματικού είναι να στηριχθεί ένας σημαντικός κλάδος για την οικονομία της Καρύστου και να διασφαλιστεί η συνεχιζόμενη λειτουργία των λατομείων μέχρι την έγκριση των απαιτούμενων από τη σχετική νομοθεσία μελετών και λοιπών δικαιολογητικών.

Όπως έχουν ενημερώσει οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο είναι αμφίβολο εάν μέχρι την 1η Ιουλίου  2023 θα έχουν μπορέσει να συγκεντρώσουν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες  τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Η παράταση που προτείνει στην τροπολογία ο κ. Πνευματικός μέχρι 1/7/2025, θα επιτρέψει  στις δραστηριοποιούμενες επιχειρήσεις να συμμορφωθούν με το ισχύον πλαίσιο, χωρίς να διακόψουν τη λειτουργία τους στο ενδιάμεσο διάστημα, διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας και στηρίζοντας την τοπική οικονομία.»

Επιστροφή