Περιβάλλον

ΧΑΛΚΙΔΑ- ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: Από που θα πάρουν αλάτι οι πολίτες - Ποιες θερμαινόμενες αίθουσες θα λειτουργούν

ΧΑΛΚΙΔΑ- ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: Από που θα πάρουν αλάτι οι πολίτες - Ποιες θερμαινόμενες αίθουσες θα λειτουργούν
4 Φεβρουαρίου 2023, 10:31
Συσκέψεις για την κακοκαιρία σε Δήμο Χαλκιδέων (φωτό) και Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας  πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας με το όνομα «BARBARA» που αναμένεται να επηρεάσει το σύνολο της Εύβοιας, από το πρωί της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου.

Την τηλεδιάσκεψη συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης και συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων και όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών (Πολιτική Προστασία, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Λιμεναρχεία κλπ)

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ενεργοποίηση και ο συντονισμός του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ασφάλεια των πολιτών, ιδιαίτερα στις ζώνες υψηλής επικινδυνότητας, και η προετοιμασία με κάθε διαθέσιμο μέσο για την αντιμετώπιση καταστάσεων που μπορεί να επιφέρει η επικείμενη κακοκαιρία.

Έκτακτη, ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας, πραγματοποίησαν επίσης την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα (φωτό) και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι.

Σε ανακοίνωση, που εξέδωσε ο Δήμος αναφέρονται τα εξής:

  • Ως κέντρο των επιχειρήσεων αντιμετώπισης θα τεθεί γραφείο στο Εργοτάξιο του Δήμου Χαλκιδέων στη Νέα Λάμψακο, από το Σάββατο το βράδυ μέχρι και το πέρας της κακοκαιρίας.
  • Όποιος πολίτης επιθυμεί να προμηθευτεί αλάτι, μπορεί να επισκεφθεί το Εργοτάξιο του Δήμου στη Νέα Λάμψακο.
  • Έχει ενεργοποιηθεί το Μητρώο εργοληπτών και είναι σε ετοιμότητα για άμεση παρέμβαση, όπου καταστεί ανάγκη, σε όλες τις Κοινότητες.
  • Υπάρχουν τηλεφωνικές γραμμές 24ωρης επικοινωνίας, για τον συντονισμό των Υπηρεσιών αλλά και για τους πολίτες, καθώς και τα τηλέφωνα των αρμόδιων Αντιδημάρχων, τα οποία αναφέρονται σε προηγούμενο Δελτίο Τύπου.
  • Θα είναι διαθέσιμες για φιλοξενία θερμαινόμενες αίθουσες στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ. (περιοχή Καμάρες, πλησίον Γηροκομείου).
  • Θα ενημερώνονται συνεχώς οι πολίτες με την αποστολή σχετικών Δελτίων Τύπου.
  • Ανάλογα με την εξέλιξη της κακοκαιρίας, θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων