Διεθνής Εβδομάδα Χορτοφαγίας

Διεθνής Εβδομάδα Χορτοφαγίας
23 Μαΐου 2011, 15:00
A+ A-
Αρχίζει σήμερα 23 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 27 του μήνα.

Ως διεθνής εβδομάδα χορτοφαγίας έχει καθιερωθεί η εβδομάδα 23-27 Μαίου και ο Σύλλογος "Πολίτες για τα διακιώματα της Φύσης και της Ζωής" εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει:

"Η χορτοφαγία είναι μια στάση ζωής με σεβασμό κι αγάπη για τα Ζώα, τον Πλανήτη, και τον Άνθρωπο.

Ενώ αυξάνεται παγκοσμίως ο αριθμός των χορτοφάγων, αυξάνεται συγχρόνως και ο αριθμός των ζώων που εκτρέφονται για το κρέας τους. Ήδη μεταξύ των εκτρεφόμενων ζώων εντάσσονται πλέον, σιγά αλλά σταθερά, και τα έντομα, προκειμένου το ανθρώπινο είδος να εξασφαλίσει τη ζωική πρωτεϊνη στο έπακρο.

Έτσι η σάρκα ζώων, που δε χρειαζόταν μέχρι τώρα να εκτρέφονται, παίρνει κι αυτή το δρόμο για τον καταπιόνα και τον στόμαχο των ανθρώπων!

Σε μια άλλη γωνιά της γης, στη Ζιμπάμπουε, οι κρατούμενοι σιτίζονται με καλαμπόκι, φασόλια και άλλα λαχανικά, ενώ το κρέας είναι εκτός διατροφολογίου, λόγω έλλειψης. 

Έτσι το Υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας αποφάσισε να εισηγηθεί τη θήρευση των ελεφάντων που πλεονάζουν, όχι αυτή τη φορά για τους χαυλιόδοντές τους, αλλά για το κρέας τους, προκειμένου να σιτιστούν οι φυλακισμένοι της Ζιμπάμπουε.

Ευτυχώς όμως, η πρόταση δεν έχει τύχει μέχρι τώρα θερμής υποδοχής από τις οργανώσεις προστασίας της άγριας ζωής, οι οποίες πιστεύουν ότι αν εφαρμοσθεί αυτό το μέτρο θα οδηγήσει σε νέα εξόντωση του πληθυσμού των ελεφάντων.

Με αφορμή τη Διεθνή Εβδομάδα Χορτοφαγίας, ευχόμαστε από τα βάθη της καρδιάς μας οι ελέφαντες της Ζιμπάμπουε να μην καταλήξουν κι αυτοί στα σφαγεία και οι πολίτες όλου του κόσμου να εξετάσουν τα οφέλη της χορτοφαγίας που σίγουρα, αν μη τι άλλο, θα κάνει καλό στην υγεία τους, στον Πλανήτη και στα ζώα!

Για τον ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ, Ρόζα Μηνακούλη: 210-8814677, 6979-314028"

Επιστροφή