Αστυνομικά

ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΛΛΑ: Η κατάσκοπος με το κρυμμένο πρόσωπο και η σχέση της με το Αλιβέρι

ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΛΛΑ: Η κατάσκοπος με το κρυμμένο πρόσωπο και η σχέση της με το Αλιβέρι
18 Μαρτίου 2023, 19:42
Πως έκρυβε επιμελώς το πρόσωπό της και τι δουλειά είχε στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου.

Ζούσε στην Ελλάδα και είχε χτίσει το προφίλ μιας κανονικής Ελληνίδας με το όνομα "Μαρία Τσάλλα", ενώ το πραγματικό της όνομα ήταν Ιρίνα Αλέντροβνα Σμίρεβα και όπως αποδείχτηκε - μετά από έρευνα της ΕΥΠ-  ήταν κατάσκοπος.

Η «Μαρία Τσάλλα», η κατάσκοπος από την Ρωσία, βρισκόταν στη χώρα μας από το 2018 και συστηνόταν ως παιδί μεταναστών από τη Μόσχα. Αφότου νοίκιασε ένα διαμέρισμα σε πολυκατοικία στο Παγκράτι, ένα χρόνο αργότερα άνοιξε δίπλα από την πολυκατοικία ένα κατάστημα χειροτεχνίας και πλεκτικής.

Όπως αποδείχτηκε, εξέδωσε ληξιαρχική πράξη γέννησης χρησιμοποιώντας τα στοιχεία βρέφους που πέθανε στη γέννα με ημερομηνία γέννησης και θανάτου Δεκέμβριο του 1991, ενώ στη συνέχεια έκανε διαδικασίες για να γίνει δημότης του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου, στην Εύβοια.

Τελικά τα κατάφερε, με την συνδρομή δικηγορικού γραφείου και την κατάθεση μάρτυρα, που φέρεται να δήλωσε ότι φιλοξενείται σε σπίτι στην περιοχή.

Ήταν ιδιαίτερα ενεργή στα social media και δήλωνε ερασιτέχνης φωτογράφος. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αναρτήσεις που έκανε στα social media η «Μαρία Τσάλλα» ανέβαζε φωτογραφίες με πλεκτά κασκόλ, με γάτες και φρόντιζε με τρόπους, που φαίνονται αθώοι, να κρύβει το πρόσωπό της. 

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η κατάσκοπος φέρεται να είχε σχέση με κάποιον και εδώ στην Ελλάδα, ο οποίος φέρεται να αγνοούσε την πραγματική της ταυτότητα. Για τη δράση της στη χώρα μας τίποτα δεν είχε καταλάβει ούτε η υπάλληλος που είχε στο μαγαζί της.

Όταν έφυγε από την Ελλάδα, η «Μαρία Τσάλλα» είπε στους γνωστούς της ότι αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και ότι δεν θα επέστρεφε στην Ελλάδα.

Φαίνεται μάλιστα ότι έφυγε εσπευσμένα, καθώς άφησε πίσω της πολλά προσωπικά αντικείμενα, ένα λάπτοπ και την γάτα της. Αυτό κατά πολλούς δείχνει ότι η κατάσκοπος ενδεχομένως είχε ενημερωθεί ότι οι ελληνικές Αρχές φτάνουν στα ίχνη της, για αυτό και έφυγε κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχει μπει πλέον το λάπτοπ της και ό,τι προσωπικό αντικείμενο θα μπορούσε να αποφέρει πληροφορίες για την δράση της.