ΧΑΛΚΙΔΑ: Αυτό είναι το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου

ΧΑΛΚΙΔΑ: Αυτό είναι το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου
23 Μαρτίου 2023, 12:33
A+ A-
Δείτε τι ώρα θα αρχίσει η παρέλαση και όλες οι υπόλοιπες εκδηλώσεις. 

Από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάχη Εύβοιας Γιώργου Κελαϊδίτη ανακοινώθηκε ότι για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Α. Σημαιοστολισμός – Φωταγώγηση

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών και Ιδιωτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, των Τραπεζών, όλων των σπιτιών της πόλης και των πλοίων που βρίσκονται στο λιμάνι, από τις 08:00 το πρωί της 23ης ως τη δύση του ήλιου της 25ης  Μαρτίου, με τη φροντίδα των αρμοδίων Αρχών.

Φωταγώγηση της πόλης, των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, των Τραπεζών και των πλοίων που βρίσκονται στο λιμάνι, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.

Β. Παρασκευή 24 Μαρτίου

Εορταστικές εκδηλώσεις και ομιλίες σχετικές με το νόημα της ημέρας, στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ώρα 11:00: Απότιση φόρου τιμής από μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς στο Ηρώο των Πεσόντων στην πλατεία του Αγίου Νικολάου Χαλκίδας. Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Γ. Σάββατο 25 Μαρτίου

Ώρα 07:30: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλκιδέων θα παιανίζει στους δρόμους της πόλης, θριαμβευτικά, πατριωτικούς ύμνους και τραγούδια.
Ώρα 08:00: Έπαρση της Σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων και απόδοση τιμών.
Ώρα 10:50: Ολοκλήρωση προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδας για την τέλεση της Δοξολογίας.
Ώρα 11:00: Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου  στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος.

Μετά τη Δοξολογία θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό του Γενικού Λυκείου Κανήθου Χαλκίδας κ. Αμαλία Κοτσαλά.

Ώρα 11:30: Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων. Τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλκιδέων.
Ώρα 12:15: Παρέλαση ενώπιον των επισήμων, επί της Λεωφόρου Βουδούρη, μαθητικών και πολιτικών τμημάτων, στρατιωτικών τμημάτων της Σχολής Πεζικού και μηχανοκίνητων τμημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Δ. Σάββατο 25 Μαρτίου

Ώρα 18:10: Υποστολή της Σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων

Επιστροφή