ΧΑΛΚΙΔΑ: Λαμπρή εκδήλωση από την Χορωδία-Ορχήστρα Νέων της Μητρόπολης (φωτό)

ΧΑΛΚΙΔΑ: Λαμπρή εκδήλωση από την Χορωδία-Ορχήστρα Νέων της Μητρόπολης (φωτό)
24 Μαρτίου 2023, 10:22
A+ A-
Για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και τα 100 χρόνια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή.

Την Κυριακή 19 Μαρτίου το απόγευμα, στην Αίθουσα Τελετών της Σχολής Πεζικού Χαλκίδας, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη από πολλών ετών μουσική εκδήλωση της Χορωδίας – Ορχήστρας Νέων της Μητρόπολης Χαλκίδος για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Στην φετινή εκδήλωση, η οποία ήταν επιπλέον αφιερωμένη στα 100 χρόνια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, συμμετείχε και το τμήμα «Μουσικής Παιδείας» της Ενορίας Αγίας Παρασκευής.

Περισσότερα από 200 παιδιά συμμετείχαν στη συναυλία, την οποία παρουσίασε η φοιτήτρια Παρασκευή Καλαφάτη και την παρακολούθησαν ο Μητροπολίτης Χαλκίδος  κ. Χρυσόστομος, ο Επίσκοπος Ωρεών και Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου κ. Φιλόθεος, πολλοί Κληρικοί, εκπρόσωποι των Αρχών  και
πλήθος κόσμου.

Επίκαιρα μίλησε ο Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης-Ιεροκήρυκας της
Μητρόπολης, με θέμα «Από το 1821 στο 1922».


Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος  συνεχάρη τον π. Τιμόθεο, για την υψηλού περιεχομένου ομιλία του, τον Μαέστρο Παύλο
Κουρμπέτη
και τα αδέλφια του μουσικούς Κωνσταντίνο, Βασιλική και Αλεξάνδρα, την υπεύθυνη του Παιδικού Τμήματος και του Τμήματος εκμάθησης  Παραδοσιακών Χορών Άννα Ροδά, τη Γενική Υπεύθυνη της Χορωδίας - Ορχήστρας Μαγδαληνή Αργυράκη, Καθηγήτρια – Θεολόγο και την βοηθό της πρεσβυτέρα Χρυσούλα Καλαφάτη, και τα 200 παιδιά που συμμετέχουν σ’ αυτήν, αλλά και τους γονείς τους.


 

Επιστροφή