H νέα Δ' Εθνική

29 Μαΐου 2011, 18:36
A+ A-
Οριστικοποιούνται οι αποφάσεις την Παρασκευή
Στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Ιουνίου θα γίνουν γνωστά όλα τα σχετικά με τη Δ' Εθνική της νέας περιόδου και κατ' επέκταση με το "τι μέλλει γενέσθαι" για τους πρωταθλητές των Ενώσεων.

Οι πληροφορίες ...λένε ότι μετά από αρκετή διεργασία η κατάληξη για το πρωτάθλημα του 2012-13 θα έχει κι άλλη μείωση, όχι όμως αυτή που αρχικά προβλεπόταν για 64 ομάδες στην κατηγορία.

Οι ομάδες που προβλέπεται να συμμετάσχουν στην προσεχή περίοδο (2011+12) είναι 140 που θα χωριστούν εκτός απροόπτου σε 10 ομίλους. Απ' την επόμενη περίοδο 2012-13 προβλέπεται να γίνουν 6 όμιλοι των 16 ομάδων (δηλαδή, σύνολο ομάδων για την επόμενη περίοδο: 96).

Για να γίνει αυτή η μείωση θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι 8 ομάδες από κάθε όμιλο κατά μέσο όρο θα υποβιβαστούν από τη Δ΄ Εθνική στο τέλος της περιόδου 2011-12. Σχετικά με τις ομάδες που θα ανεβούν κατηγορία (στη Γ' Εθνική) υπάρχει μια διαφωνία. Η ΕΠΟ θέλει να ανεβούν οι 10 πρωταθλητές αλλά η ΕΠΑΕ θέλει τους ...μισούς (5 ομάδες, μετά από μπαράζ) και σίγουρα το θέμα θα έχει πολλή συζήτηση.

Τέλος σχετικά με την άνοδο στη Δ' Εθνική των πρωταθλητών Ενώσεων το πιθανότερο είναι να ανέβουν οι μισοί μετά από αγώνες κατάταξης σε ομίλους των 4 ομάδων και από κάθε όμιλο θα ανεβαίνουν οι δυο πρώτοι.

Ολα αυτά όμως, καθώς επίσης και τα σχετικά με συμμετοχή "μικρών" και "μεγάλων" παιχτών αλλά και τροποποιήσεις κανονισμών θα γίνουν γνωστά επισήμως την Παρασκευή.

Επιστροφή