ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΦΕΝΕΡ (9-5-23) : Σκληρό ματς και ...Σακ attack!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΦΕΝΕΡ (9-5-23) : Σκληρό ματς και ...Σακ attack!
8 Μαΐου 2023, 22:22
A+ A-
Οι προβλέψεις του Πολύβιου για τον "τελικό" στο ΣΕΦ.

* Γράφει ο Πολύβιος

Ο παλμός του ελληνικού μπάσκετ χτυπά την Τρίτη το βράδυ στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός θα δώσει τον νυν υπέρ πάντων αγώνα με τη Φενέρ, καθώς με τη σειρά στο 2-2, όποιος κερδίσει το ματς πάει στο Final Four.

Ως Ελληνας και φίλος του Ολυμπιακού θέλω φυσικά να δω την ομάδα του Μπαρτζώκα στους 4 της Ευρωλίγκας. Εξάλλου το αξίζει με το μπάσκετ που έπαιξε όλη τη χρονιά. 

Ομως, τα εύσημα στη σειρά των play off πηγαίνουν στη Φενέρ και ειδικά στον Δημήτρη Ιτούδη. Ο Ελληνας κόουτς έχει καταφέρει πολλά αυτούς τους τέσσερις αγώνες.

Πρώτον και κυριότερον, έκοψε το μπάσκετ του Ολυμπιακού και τον...κατέβασε επιθετικά. Η σειρά έχει πάει στο "μία σου και μία μου" και επειδή ο ρυθμός στο σύγχρονο μπάσκετ είναι πολύ σημαντικός, πρόκειται για το μεγαλύτερο επίτευγμα των Τούρκων.

Από 'κει και πέρα, ο περιορισμός του Βεζένκοφ (τρομερές εμφανίσεις από τον Χέιζ Ντέιβις) συνιστά ένα ακόμη παράσημο για τον Ιτούδη, όπως και ο τρόπος με τον οποίο απάντησε στο επικό ματς του Σλούκα στο Game 3. Η άμυνα έκλεισε τον χώρο, αλλά και το οπτικό πεδίο του Ελληνα γκαρντ, τον οποίο χτυπάει ανελέητα στην άμυνα με κάθε τρόπο. 

Ο Ολυμπιακός από την άλλη σουτάρει κάκιστα στη σειρά έξω από τα 6,75 (με εξαίρεση το πρώτο ματς), αλλά παρόλ' αυτά έχει παραμείνει μέχρι τέλους στη διεκδίκηση και των δύο ματς που έχασε, γιατί απλά είναι ποιοτικότερη ομάδα από τη Φενέρ.

Δεν αρκεί, όμως, η ποιότητα. Η ελληνική ομάδα πρέπει να βγάλει σκληράδα, θέληση και αυταπάρνηση στο παρκέ, στοιχεία που έχουν δείξει μέχρι στιγμής περισσότερο οι Τούρκοι.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ βέβαιο ότι το έργο της ελληνικής ομάδας θα είναι δύσκολο, το rotation θα κλείσει από τον Μπαρτζώκα και θα δούμε ένα ματς για γερά νεύρα στο ΣΕΦ. 

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Εχουμε πληρωθεί σε αυτή τη σειρά με το αποτέλεσμα υπέρ του γηπεδούχου στην πρώτη περίοδο. Η λογική λέει "Ολυμπιακός" λόγω της καυτής έδρας, αλλά θα πάω κόντρα σε αυτή για δύο λόγους: Οπως και πέρυσι με τη Μονακό, έτσι και φέτος πιστεύω ότι οι ερυθρόλευκοι θα ξεκινήσουν μουδιασμένα-αγχωμένα το ματς. Δεύτερον, αν είναι να πάρεις ένα ρίσκο, πας με την υψηλή απόδοση του 2.37 της Φενέρ έναντι 1.7 των γηπεδούχων.

Το χάντικαπ +5,5 πόντοι της Φενέρ για το τελικό αποτέλεσμα είναι κατά τι ύπουλο, αλλά θα το εμπιστευτώ, καθώς, όπως έγραψα, οι φιλοξενούμενοι θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, το χάντικαπ μπορεί να ανέβει και τότε θα το τιμήσω σίγουρα.

Στα ειδικά παικτών τώρα, ο Κώστας Παπανικολάου δεν κάνει καλή σειρά και επιπλέον ταλαιπωρείται από ίωση. Ο Σακ Μακίσικ θα βρει αρκετό χρόνο συμμετοχής και είναι ο παίκτης που μπορεί να ανακατέψει τη συμπαγή άμυνα των Τούρκων. Αν μάλιστα είναι εύστοχος έξω από τη γραμμή των 6.75, τότε σίγουρα θα ξεπεράσει τους 9,5 πόντους, που είναι το line του.

Επιπλέον, o Τόμας Γουόκαπ δεν σουτάρει καλά στη σειρά, αλλά θα...αφήσει τα κοκκαλάκια του στο παρκέ το βράδυ της Τρίτης. Αν ο Ολυμπιακός θέλει να έχει τύχη, τότε πρέπει να κάνει ένα καλό παιχνίδι και επιθετικά ο Αμερικάνος. Over 8,5 πόντοι λοιπόν.

Από τη Φενέρ, ο Χέιζ Ντέιβις έπαιξε όλο το τέταρτο ματς (!), αλλά θα προτιμήσω το over 8.5 πόντοι του Ντεσόν Πιέρ, ο οποίος επίσης κάνει εξαιρετική σειρά. 

Επιστροφή