ΑΦΡΑΤΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Ο Μητροπολίτης τέλεσε θεία λειτουργία για τους μαθητές και έλαβε όμορφα δώρα

ΑΦΡΑΤΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Ο Μητροπολίτης τέλεσε θεία λειτουργία για τους μαθητές και έλαβε όμορφα δώρα
18 Μαΐου 2023, 15:02
A+ A-
Στον Ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αφρατίου.

Τη Δευτέρα 15 Μαΐου, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αφρατίου, όπου, κατόπιν αιτήματος των διδασκάλων, των διδασκομένων και του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία για τους μαθητές.

Η ενεργός συμμετοχή τον μαθητών και μαθητριών υπήρξε ιδιαιτέρως συγκινητική, αφού τα παιδιά της Α΄ Δημοτικού, με την καθοδήγηση της Κατηχήτριας Χριστοφίλης Ταραμίγκου, παρασκεύασαν τα πρόσφορα για τη Θεία Λειτουργία.

Επίσης, όλοι οι μαθητές, με την καθοδήγηση και την μουσική παιδεία που τους μεταλαμπαδεύει ο δάσκαλος Κυριάκος Στάντζος, καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Χαλκίδος, έψαλλαν στη Θεία Λειτουργία.

Όσα παιδιά είχαν προετοιμαστεί και έχοντας την άδεια των γονέων τους, κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ανέλυε με διδακτικό τρόπο τα τμήματα της Θείας Λειτουργίας.

Παρόντες ήταν ο Κωνσταντίνος Ζημιανίτης-Διευθυντής Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας, ο Βασίλειος  Λιγούρας-Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών θεμάτων της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας, ο Αντιδήμαρχος Ληλαντίων  Δημήτριος Σέρρας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αφρατίου Παναγιώτης Ζαχαριάς και πολλοί γονείς των μαθητών.

Μετά την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος διένειμε το αντίδωρο και οι συνοδοί του Κληρικοί αναμνηστικές ευλογίες, εκ μέρους του.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος, η συνοδεία του και όλοι οι προσκεκλημένοι επισκέφθηκαν το παρακείμενο στον Ενοριακό Ναό Σχολείο, όπου ο Σύλλογος Γονέων παρέθεσε πρωινό κέρασμα σε όλους και οι μαθητές και μαθήτριες προσέφεραν στον Σεβασμιώτατο ευχαριστήρια-αναμνηστικά δώρα.

Επιστροφή