Απατεώνες στο Facebook φτιάχνουν ψεύτικες σελίδες του egnomi.gr

Απατεώνες στο Facebook φτιάχνουν ψεύτικες σελίδες του egnomi.gr
25 Μαΐου 2023, 12:46
A+ A-
Προσοχή μην πέσετε θύμα τους!

Ασταμάτητη είναι η δραστηριότητα των απατεώνων στο διαδίκτυο και κάποιοι από αυτούς έβαλαν στο «μάτι» την υψηλής επισκεψιμότητας σελίδα του egnomi.gr στο Facebook.

Οι απατεώνες έφτιαξαν σελίδα με τον ίδιο ακριβώς τίτλο (Evoiki Gnomi) και layout. Στη συνέχεια, πόσταραν διαγωνισμό που διεξάγει το site μας με δώρο ένα ταξίδι στη Μονεμβασιά και άρχισαν να στέλνουν μαζικά, απατηλά προσωπικά μηνύματα σε ακολούθους/likers της σελίδας μας.

Στα μηνύματα αυτά ανακοινώνουν ότι ο ακόλουθος/liker δήθεν κέρδισε στον διαγωνισμό και τον καλούν να κάνει μια σειρά από ενέργειες. Τον προσκαλούν μάλιστα να κλικάρει σε άγνωστης προέλευσης συνδέσμους.

Το egnomi.gr καλεί οποιονδήποτε έχει λάβει τέτοιο μήνυμα στο Facebook να το αγνοήσει και να μην πατήσει κανέναν σύνδεσμο για την ασφάλειά του.

Επειδή, οι απατεώνες προχώρησαν στη δημιουργία και δεύτερης σελίδας-κλώνου, σας ενημερώνουμε ότι η αυθεντική σελίδα του egnomi.gr στο Facebook είναι αυτή https://www.facebook.com/evoiki.gnomi και περιέχει πληθώρα ενημερωτικών άρθρων από τον ιστότοπο egnomi.gr.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όσους φίλους του egnomi.gr μας ενημέρωσαν για τη δράση των απατεώνων και σας προτρέπουμε να κάνετε report στις συγκεκριμένες σελίδες-κλώνους, ενώ εμείς από την πλευρά μας κάνουμε οτιδήποτε είναι δυνατόν για να σταματήσουμε αυτή την άθλια τακτική στο διαδίκτυο.

Επιστροφή