ΨΑΧΝΑ ΕΥΒΟΙΑΣ: Συνελήφθη 27χρονος ιδιοκτήτης σκραπατζίδικου για δύο παρανομίες

ΨΑΧΝΑ ΕΥΒΟΙΑΣ: Συνελήφθη 27χρονος ιδιοκτήτης σκραπατζίδικου για δύο παρανομίες
25 Μαΐου 2023, 20:56
A+ A-
Έλεγχοι της Αστυνομίας σε 8 σκραπατζίδικα σε Χαλκίδα, Ψαχνά, Αλιβέρι και Ιστιαία Ευβοίας.

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 23 και 24 Μαΐου,  στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αποτροπή και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, σε διάφορες περιοχές της νότιας Ελλάδας.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις στη Στερεά Ελλάδα και συγκεκριμένα σε Χαλκίδα, Ψαχνά, Αλιβέρι και Ιστιαία Ευβοίας εστιάστηκαν στη διενέργεια ελέγχων σε επιχειρήσεις εμπορίας παλαιών σιδήρων και μετάλλων (scrap) και διάλυσης μεταχειρισμένων οχημάτων.

Αναλυτικά κατά τη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν σε οχτώ  επιχειρήσεις:

  • Ελέγχθηκαν 25 άτομα και 4 οχήματα.
  • Προσήχθη ένα άτομο.
  • Συνελήφθη ένα άτομο για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας περιβάλλοντος και της νομοθεσίας περί αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
  • Κατασχέθηκαν 380 κιλά συνεστραμμένων καλωδίων χαμηλής τάσης δικτύου.

Σχετικά με την σύλληψη, αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε έναν 27χρονο, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης εταιρίας  εμπορίας και ανακύκλωσης μετάλλων, στα Ψαχνά.

Στο σκραπατζίδικο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 380 κιλά καλωδίων χαμηλής τάσης δικτύου, που βρίσκονταν επιμελώς κρυμμένα και τα οποία προέρχονταν από κλοπή.

Αυτό προέκυψε μετά βεβαιότητας, διότι τα συγκεκριμένα καλώδια χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι μέσα σε βαρέλι είχαν τοποθετηθεί 7 ηλεκτρικοί κινητήρες στους οποίους διά της καύσεως επιχειρήθηκε η απομάκρυνση αποβλήτων-υλικών, με αποτέλεσμα την πρόκληση ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Επιστροφή