ΚΡΙΣΤΟΦ ΒΑΖΕΧΑ: Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής βρέθηκε στο Μπούρτζι και μίλησε στο egnomi.gr (Video)

ΚΡΙΣΤΟΦ ΒΑΖΕΧΑ: Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής βρέθηκε στο Μπούρτζι και μίλησε στο egnomi.gr (Video)
29 Μαΐου 2023, 13:02
A+ A-
Δείτε όσα ενδιαφέροντα μας είπε.

Αποτελεί ίσως τον κορυφαίο ξένο ποδοσφαιριστή (σ.σ. πολωνικής καταγωγής) που πέρασε από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Κριστόφ Βαζέχα, αν και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, είναι καλό να υπενθυμίσουμε ότι έγραψε ιστορία με χρυσά γράμματα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, αγωνιζόμενος στο τριφύλλι για 15 ολόκληρα χρόνια.

Με 319 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τον Παναθηναϊκό είναι ο κορυφαίος σκόρερ των "πράσινων", ενώ 244 φορές βρήκε δίχτυα μόνο στο πρωτάθλημα.

Στα μέσα της δεκαετίας του '90 αναδείχθηκε τρεις φορές πρώτος σκόρερ της Α' Εθνικής.

Ακόμη είναι ο κορυφαίος ξένος σε γκολ και συμμετοχές (σ.σ. το 1998 πήρε την ελληνική υπηκοότητα) και 2ος σκόρερ (πίσω από τον Θωμά Μαύρο) όλων των εποχών στη χώρα μας.

Ο Βαζέχα το πρωί της Κυριακής (28/5) βρέθηκε στο γήπεδο του Αγίου Νικολάου στο Μπούρτζι ως καλεσμένος της Ξηρόπολης και παιδιά της ακαδημίας του αγωνίστηκαν και χάρηκαν το ποδόσφαιρο αντιμέτωπα με παιδιά της οικοδέσποινας Ξηρόπολης, αλλά και της Ακαδημίας Αρτάκης.

Μάλιστα, η Ξηρόπολη βράβευσε τον Βαζέχα δίνοντάς του τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι προπονητές Παναγιώτης Κόντος και Δημήτρης Μπούρικας, που εκτέλεσε και χρέη διαιτητή, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Βαζέχα και να αναπτύξουν απόψεις γύρω από τις μικρές ηλικίες στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο Κριστόφ Βαζέχα πλέον ακολουθεί το δρόμο της προπονητικής και μάλιστα, το 2014 είχε τεθεί αντιμέτωπος με τον Ηρακλή Ψαχνών με την ομάδα του Φωστήρα.

Τα τελευταία χρόνια, όμως, έχει ρίξει το βάρος στην ανάδειξη νέων ταλέντων.

Το egnomi.gr συνάντησε τον Βαζέχα και ο ίδιος μίλησε για την ανάγκη να δοθούν ευκαιρίες στα νέα παιδιά, αλλά και οι ομάδες να ρίξουν το βάρος στους Ελληνες παίκτες.

Δείτε το βίντεο:

Επιστροφή