ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Έφυγε από τη ζωή ο οφθαλμίατρος Πυθαγόρας Χριστοφορίδης

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Έφυγε από τη ζωή ο οφθαλμίατρος Πυθαγόρας Χριστοφορίδης
30 Μαΐου 2023, 13:44
A+ A-
Τεράστια συγκίνηση σε όλη την Χαλκίδα προκαλεί η δυσάρεστη είδηση.

Ένας εξαιρετικός γιατρός και άνθρωπος, που έγραψε την δική του ξεχωριστή ιστορία στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, ο οφθαλμίατρος Πυθαγόρας Χριστοφορίδης, δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας.

Σε ηλικία 70 ετών άφησε την τελευταία του πνοή, μετά από μάχη με την επάρατη ασθένεια, μία μάχη που έδωσε με αξιοπρέπεια, έχοντας αποχωρήσει από την μάχιμη ιατρική, την οποία υπηρέτησε επί σειρά ετών.

Στην πολυετή παρουσία του στην Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου Χαλκίδας έκανε μόνο φίλους. Εκατοντάδες ασθενείς από την Εύβοια πέρασαν από τα χέρια του και όλοι είχαν να πουν τα καλύτερα λόγια για τον γιατρό.

Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης έχουν γεμίσει από συλλυπητήρια μηνύματα για τον γιατρό, από συγγενείς, φίλους, συναδέλφους και ασθενείς του. Συγκινητική είναι η ανάρτηση της Χρύσας Χριστοφορίδου, που γράφει:

"Νονέ μου... Ο πιο γλυκός άνθρωπος, ο πιο όμορφος μέσα κι έξω ήταν ο νονός μου! Δεν έχω λόγια μόνο δάκρυα. Σε αγαπώ πολύ. Να προσέχεις τη νονά μου από εκεί ψηλά και να της στέλνεις σημάδια μέσα από τα εγγονάκια σου." 

Η κηδεία του εκλιπόντος θα γίνει την Πέμπτη 1 Ιουνίου και ώρα 12:00 μμ από τον ιερό ναό του κοιμητηρίου "Κόκκινου Μύλου" στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στη φωτογραφία κάτω, στιγμιότυπο από μία από τις πιο ευτυχισμένες μέρες της ζωής του, τον Ιούνιο του 2017, όταν συνόδεψε την κόρη του νύφη στην εκκλησία.

  

Επιστροφή