Θεόδωρος Πάγκαλος: Στη Ριτσώνα ο τελευταίος αποχαιρετισμός με τραγούδι του Καζαντζίδη -Ποιοι πήγαν

Θεόδωρος Πάγκαλος: Στη Ριτσώνα ο τελευταίος αποχαιρετισμός με τραγούδι του Καζαντζίδη -Ποιοι πήγαν
2 Ιουνίου 2023, 19:20
A+ A-
Τελευταία του επιθυμία ήταν να ακουστεί το τραγούδι "Το τελευταίο βράδυ μου" στην καύση του.

Στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας είπαν συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες το τελευταίο αντίο στον Θεόδωρο Πάγκαλο, τον πρώην υπουργό και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 31 Μαΐου, σε ηλικία 84 ετών.

Η αποτέφρωση ήταν επιθυμία του ίδιου του Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος είχε ζητήσει επίσης να ακουστεί και το τραγούδι του Στέλιου Καζαντζίδη "Το τελευταίο βράδυ μου."

Επικήδειους εκφώνησαν κατά σειρά, ο Χρήστος Γεραρής πρώην πρόεδρος Συμβουλίου της Επικρατείας και συμμαθητής του, η δημοσιογράφος Έλλη Στάη, ο Χρηστος Χωμενίδης, ο γιος του Ανδρέας.

O τελευταίος επικήδειος ήταν από τον Κώστα Μήτση, που διετέλεσε επί 9 χρόνια ιδιαίτερός του και ήταν και ο άνθρωπος που τον φρόντιζε ως το τέλος.

Χαρακτηριστική από τον επικήδειο Μήτση ήταν η αναφορά σε μια στιγμή που βίωσε μαζί με τον Πάγκαλο όπου και εξέφρασε και μια επιθυμία του για τον τρόπο που ήθελε να τον αποχαιρετήσουν. Συγκεκριμένα, ανάφερε:

«Πριν ένα περίπου χρόνο βλέπαμε μαζί την ταινία "Ευτυχία" που πραγματεύονταν τη ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου. Σε κάποια στιγμή έπεσε ένα τραγούδι του Στέλιου Καζαντζίδη, το "τελευταίο βράδυ μου".

Όταν το άκουσε μου είπε: Αυτός ο Καζαντζίδης ήταν Ελευσίνιος, ένας μαλάκας και μισός ήταν, αλλά αυτό το τραγούδι είναι ωραίο, είναι το τελευταίο πράγμα που θέλω να ακούσω όταν θα με αποχαιρετάτε».

Εκείνη τη στιγμή ακούστηκε το τραγούδι με τους παρευρισκόμενους να δακρύζουν. Να σημειωθεί πως ο ίδιος είχε καθορίσει ποιοι θα παρευρίσκονται στην κηδεία του, αλλά και ποιοι θα μπορούν να εκφωνήσουν τους επικήδειους λόγους.

Στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας αποχαιρέτησαν τον Θεόδωρο Πάγκαλο μεταξύ άλλων οι: Γιάννα Αγγελοπούλου, Κώστας Μπακογιάννης, Γιάννης Πρετεντέρης, Ιορδάνης Χασαπόπουλος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Θοδωρής ΡουσόπουλοςΠαύλος ΓερουλάνοςΛίνα Μενδώνη, Σοφία Ζαχαράκη, Παύλος Χρηστίδης, Κυριάκος Πιερρακάκης και η Έλλη Στάη.

Επιστροφή