ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΠΟ ΑΙΔΗΨΟ: Ο Πνευματικός θα παραιτηθεί αν εκλεγεί βουλευτής

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΠΟ ΑΙΔΗΨΟ: Ο Πνευματικός θα παραιτηθεί αν εκλεγεί βουλευτής
9 Ιουνίου 2023, 11:38
A+ A-
Εκανε σχετική ανάρτηση και ο ίδιος ο πρώην βουλευτής.

Είδηση έβγαλε η περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη βόρεια Εύβοια, η οποία γίνεται υπό το βάρος της ατυχούς δήλωσης του Σπύρου Πνευματικού για τους καρκινοπαθείς (διαβάστε αναλυτικά εδώ).

Από τα Λουτρά Αιδηψού και μιλώντας σε φίλους της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι επικοινώνησε με τον πρώην βουλευτή και αυτός έδωσε την υπόσχεση ότι θα παραιτηθεί, αν εκλεγεί βουλευτής στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Λίγα λεπτά μετά, ακολουθήσε ανάρτηση του Σπύρου Πνευματικού στο facebook, στην οποία επιβεβαιώνει ότι θα παραιτηθεί, αν εκλεγεί, γράφοντας χαρακτηριστικά:

"Επειδή τα λεγόμενά μου σε συνέντευξη δημιούργησαν λάθος εντυπώσεις και άφησαν περιθώρια παρερμηνείας, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όργανα της ΝΔ αποσύρομαι από τον εκλογικό αγώνα και δηλώνω ότι σε περίπτωση που εκλεγώ, θα παραιτηθώ από βουλευτής και θα παραδώσω την έδρα. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά".

Υπενθυμίζουμε ότι ο Σπύρος Πνευματικός κατετάγη στη μη εκλογική τρίτη θέση στις εκλογές της 26ης Μαΐου. Αν η ΝΔ εκλέξει τρεις βουλευτές στις επαναληπτικές εκλογές (σ.σ. γίνονται με λίστα), τότε τη θέση του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο θα πάρει η τέταρτη τη τάξει στη λίστα Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη. 

Επιστροφή