ΠANΛAPKIKH απεργία για το ξεπούλημα

ΠANΛAPKIKH απεργία για το ξεπούλημα
5 Ιουνίου 2011, 08:00
A+ A-
Προγραμματίζουν και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας έξω από το Yπουργείο Oικονομικών.
Aπεργία και συλλαλητήριο στην Aθήνα οργανώνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, αντιδρώντας στην Κυβερνητική απόφαση για πλήρη ιδιωτικοποίηση της βιομηχανίας. Mε ομόφωνη απόφαση όλων των σωματείων της ΛAPKO, προκήρυξαν για την Τετάρτη 8 Ιουνίου 24ωρη “ΠΑΝΛΑΡΚΙΚΗ” απεργία. Tην ίδια μέρα θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, έξω από το Υπουργείο Oικονομικών.

Σε ανακοίνωσή τους τα πέντε σωματεία της ΛAPKO επσημαίνουν, ότι:
• Η αξία της ΛΑΡΚΟ είναι Ανεκτίμητη  και Ανυπολόγιστη. Είναι δημόσια Γή. Είναι ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας.
• Είναι πηγή οικονομικής ζωής όχι μόνο  για τις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιείται αλλά και για την Εθνική Οικονομία.
• Είναι κερδοφόρα , δεν επιχορηγείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και ζει αποκλειστικά από την παραγωγή της.
• Το κράτος συμμετέχει αποκλειστικά και μόνο στο μετοχικό κεφάλαιο , για τον έλεγχο και την ορθολογική διαχείριση του ορυκτού πλούτου.
• Τα όποια δημόσια κεφάλαια έχουν επενδυθεί για την αγορά του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας  είναι ασήμαντα και  δεν συγκρίνονται με τα πολλαπλάσια οφέλη της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου και της χώρας.
• Η ΛΑΡΚΟ σήμερα αν ζει και υπάρχει εδώ και 30 χρόνια που την εγκατέλειψε ο ιδιώτης, το οφείλει στην κρατική παρέμβαση και τον δημόσιο έλεγχο.
• Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ , δεν είναι κρατικοδίαιτοι και ακριβοπληρωμένοι  υπάλληλοι. Δεν έχουν τα εργασιακά προνόμια του Δημοσίου και απασχολούνται με εργασιακές συνθήκες της ελεύθερης αγοράς».

Mε βασικό σύνθημα: «ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ» και στη λογική πως «το μέλλον και η προοπτική της εταιρίας δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες των 6 νομών που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ ,αλλά  ολόκληρη την κοινωνία δεδομένου ότι είναι μια εταιρία στρατηγικής σημασίας που διαχειρίζεται ένα σημαντικό κομμάτι του ορυκτού πλούτου της χώρας μας» , απευθύνουν γενικό κάλεσμα  συμπαράστασης και συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Αθήνας στις 8 Ιούνη 2011.



 

Επιστροφή