Οι εθελοντές πυροφύλακες στην Ταναΐδα έφτιαξαν δικό τους πυροσβεστικό

Οι εθελοντές πυροφύλακες στην Ταναΐδα έφτιαξαν δικό τους πυροσβεστικό
4 Σεπτεμβρίου 2023, 08:34
A+ A-
Οργανώθηκαν και ...φρουρούν το δάσος.
Τα “παιδιά” του 73χρονου εθελοντή πυροφύλακα από την Άτταλη Θανάση Σουρτζή ωρίμασαν και ανέλαβαν πρωτοβουλίες για την προστασία της ευρύτερης δασικής περιοχής της Ταναΐδας στην κεντρική Εύβοια.
 
Μετά από τρία χρόνια περιπολιών και ατελείωτων ωρών σκοπιάς στο πυροφυλάκιο της Ταναΐδας, οργανώθηκαν καλύτερα και δημιούργησαν ένα αυτοσχέδιο πυροσβεστικό όχημα βάζοντας ένα βυτίο σε καρότσα αγροτικού Ι.Χ.
 
«Το νερό προορίζεται για την ενίσχυση των πυροσβεστών» είπε ο 32χρονος μηχανικός αυτοκινήτων Αλέξανδρος Σταματούκος και συνέχισε: «Σε περίπτωση φωτιάς, μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και εθελοντές. Με το συγκεκριμένο όχημα κάνουμε καθημερινά περιπολία από την Άτταλη έως το φυλάκιο της Ταναΐδας και αντίστροφα. Κάπως έτσι ενημερώσαμε έγκαιρα την πυροσβεστική για μια φωτιά που ξέσπασε πρόσφατα».
 
Στην ίδια ομάδα με τον Αλέξανδρο είναι και άλλα νεαρά άτομα από την Άτταλη: Ο αδελφός του Γιώργος Σταματούκος, τα ξαδέλφια Παναγιώτης και Γιώργος Ράζος, ο Γιώργος Λέκκας και ο Παναγιώτης Σουρτζής, γιος του 73χρονου Θανάση.
 
Ακόμη, στην ομάδα των εθελοντών είναι και νεαροί από τα γύρω χωριά, όπως οι Βαλάντης Σούλιος, Γιώργος Ρουμπής, Θωμάς Χαλανούλης, Γιάννης Καρλατήρας κ.ά.
 
«Σημαντική είναι η βοήθεια εθελοντών από τη Χαλκίδα, την Αρτάκη, τα Ψαχνά και άλλες μακρινές περιοχές. Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία πληρώνουν από την τσέπη τους καύσιμα για να προστατεύσουν την Ταναΐδα» σημείωσε ο Αλέξανδρος.

Επιστροφή